Κυπριακή ΑΟΖ: Η Ιταλία έστειλε πολεμικό πλοίο δίπλα στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ

Πολεμικό πλοίο της Ιταλίας βρίσκεται δίπλα στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ, στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου πρόσφατα ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα σε φυσικό αέριο.
Κοντά στο πλοίο-γεωτρύπανο της ΕΝΙ, στο οικόπεδο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, βρίσκεται το ιταλικό πλοίο Mimbelli, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.
«Για την προστασία των εθνικών συμφερόντων»
Σε ανάρτηση στο twitter σημειώνεται ότι «το πλοίο Mimbelli συμμετείχε στην επιχείρηση Ασφαλής Μεσόγειος για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, κοντά στο γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI, το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Cronos-1, περίπου 90 μίλια από τις ακτές της Κύπρου».
#naveMimbelli impegnata in operazione #MediterraneoSicuro a tutela degli interessi nazionali, in vicinanza della “Drilling Ship TUNGSTEN EXPLORER” di ENI che ha recentemente scoperto un giacimento di gas con il pozzo Cronos-1 a circa 90 miglia al largo di Cipro.#MarinaMilitare pic.twitter.com/OoVJ5cLmsH
— Marina Militare (@ItalianNavy) August 26, 2022
Το υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της γεώτρησης στο Cronos-1, εντός του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με την ποσότητα φυσικού αερίου στον ταμιευτήρα που ανακαλύφθηκε να υπολογίζεται σε 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).
Θεωρητικά, η ποσότητα φυσικού αερίου που εκτιμάται ότι βρίσκεται στα βάθη του Κρόνου αρκεί για να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της Κύπρου σε καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής για 60-70 χρόνια, και για σχεδόν διπλάσια περίοδο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής το κοίτασμα Αφροδίτη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Εύα Καϊλή: Eπιστρέφει στα καθήκοντα της σαν βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
- Εφτάτυχος παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 500.000 ευρώ – Με έναν λαχνό του παιχνιδιού «Εφτάτυχη Γάτα Με Ουρά»
- Εκλογές 2023: Κόπηκε για δεύτερη φορά ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο – Πέρασαν 32 κόμματα από τα 44 κόμματα
- Χριστίνα Σούζη: «Δοξάζω τον Θεό γιατί είχα άγιο» – Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο (video)
- Τζένη Μπαλατσινού: Ο Βασίλης είναι αυθεντικός – Μου άρεσε η δήλωση του ότι με κυνήγησε (video)
- Δημοσκόπηση MRB: «Βγάζει» αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική Βουλή
- Σάλος στην ιατρική κοινότητα για site που εκδίδει αναρρωτικές άδειες, συνταγές για φάρμακα και εξετάσεις με ένα… κλικ
- Χαλκιδική: Νεκρή 63χρονη από ανακοπή ενώ ήταν σε ταβέρνα – Καθυστέρησε το ασθενοφόρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook