Πολεμικό πλοίο της Ιταλίας βρίσκεται δίπλα στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ, στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου πρόσφατα ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα σε φυσικό αέριο.

Κοντά στο πλοίο-γεωτρύπανο της ΕΝΙ, στο οικόπεδο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, βρίσκεται το ιταλικό πλοίο Mimbelli, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

«Για την προστασία των εθνικών συμφερόντων»

Σε ανάρτηση στο twitter σημειώνεται ότι «το πλοίο Mimbelli συμμετείχε στην επιχείρηση Ασφαλής Μεσόγειος για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, κοντά στο γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI, το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Cronos-1, περίπου 90 μίλια από τις ακτές της Κύπρου».


Το υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της γεώτρησης στο Cronos-1, εντός του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με την ποσότητα φυσικού αερίου στον ταμιευτήρα που ανακαλύφθηκε να υπολογίζεται σε 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Θεωρητικά, η ποσότητα φυσικού αερίου που εκτιμάται ότι βρίσκεται στα βάθη του Κρόνου αρκεί για να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της Κύπρου σε καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής για 60-70 χρόνια, και για σχεδόν διπλάσια περίοδο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής το κοίτασμα Αφροδίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook