Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη με την τιμή του φυσικού αερίου αλλά και της ηλεκτρικής ενέργειας, να καταγράφει πρωτοφανή ρεκόρ.

Στη Γερμανία η τιμή του κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βέλγου πρωθυπουργού ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για 5 έως και 10 δύσκολους χειμώνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9 Σεπτέμβριου θα διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της Ένωσης.
Οι Ευρωπαίοι πλέον λένε σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αναδιαμόρφωση της αγοράς ενέργειας διότι οι αυξανόμενοι λογαριασμοί τείνουν να τινάξουν στον αέρα τους προϋπολογισμούς της ευρωζώνης.

Η βασική ιδέα που είναι πάνω στο τραπέζι είναι να διαχωριστεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ρεύματος. Αυτό θα ρίξει τις τιμές του ρεύματος σε φυσιολογικά επίπεδα διότι τα τιμολόγια του ρεύματος δε θα εξαρτώνται από τη Μόσχα.

Μια άλλη ιδέα είναι να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι εάν δεν εξασφαλίσουμε φυσικό αέριο λόγω του πλαφόν που βάλαμε, κοινώς δε μας πουλήσουν οι τρίτες χώρες, τότε θα πρέπει να βρούμε εναλλακτική λύση.

Εάν δεν βρούμε εναλλακτική λύση, τότε περνάμε στο σκληρό μέτρο της διακοπής του ρεύματος για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, που θα ξεκινήσει με τη βιομηχανία και στο τέλος θα φτάσει στα νοικοκυριά.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook