Η Σύνοδος της Σαγκάης είναι ο οργανισμός στον οποίο μετέχουν χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου το παρόν εκτός από τον Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Στο περιθώριο της 22ης Συνόδου ς 22ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που ολοκληρώθηκε χθες στο Ουζμπεκιστάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαθανατίστηκαν να περπατούν αγκαζέ, έχοντας πλάι τους τις αντιπροσωπείες και τη φρουρά τους, χαμογελαστοί στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Το βίντεο , που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ανέβασε στο twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού.
Ο Τούρκος πρόεδρος όπως θα δείτε έχει πιάσει από το μπράτσο τον Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι πιο ουδέτερος και τα λένε.

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως λέγεται, ανέφερε πως ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί μέσω της διπλωματικής οδού. Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως η Τουρκία, λόγο της γεωγραφικής θέσης της, αποτελεί μια γέφυρα της Ασίας με την Ευρώπη.

Σημειώνεται πως η Τουρκία δεν είναι παρά «εταίρος διαλόγου» του ΟΣΣ, στον οποία συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Πακιστάν και τέσσερις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν και Ταζικιστάν).

Χθες (16.09.2022) ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποθέωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσπάθειες που κάνει για να τελειώσει, όπως είπε, ο πόλεμος στην Ουκρανία. Κι ας έκανε… γκάφα, αποκαλώντας τον “πρωθυπουργό” και όχι πρόεδρο.

Ο Τούρκος ηγέτης έχει «σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, αν και είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να πληρώνει η Άγκυρα το 25% του φυσικού αερίου που θα προμηθεύεται, σε ρούβλια…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook