Σκηνές χάους και ερειπίων από το σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν.

Ο σεισμός χτύπησε τη νοτιοανατολική Ταϊβάν προκαλώντας καταρρεύσεις κτιρίων και κατολισθήσεις σε μια μάλλον αραιοκατοικημένη περιοχή, στην Ταιτούνγκ κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη νησιωτική χώρα.

Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος 6,4 Ρίχτερ. Αναφέρονται παγιδευμένοι σε κτίρια, καθώς και σε μια βουνοπλαγιά, σε ένα ορεινό θέρετρο.

Χαρακτηριστικό του τρόμου που επικράτησε με το σεισμό είναι το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που πέφτει οροφή σε αθλητικό κέντρο, την ώρα που προπονούνται μέσα σε αυτό αθλητές, οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά το ταβάνι να καταρρέει και σπεύδουν να απομακρυνθούν καθώς όλα γκρεμίζονται.

Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο υπολόγισε αρχικά το μέγεθος σε 7,2 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος σε 10 χλμ. Οι υπηρεσίες της Ταϊβάν κάνουν λόγο για 6,8 Ρίχτερ.

Δείτε βίντεο από το MEGA

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι.

Δραματικές προσπάθειες διάσωσης για τους τρεις αγνοούμενους

Έντονοι ήταν νωρίτερα οι φόβοι για τσουνάμι σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού 6,9 Ρίχτερ στα νοτιοανατολικά της Ταϊβάν.

Μεγάλη είναι, παράλληλα, η αγωνία για τους τρεις ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από κτίριο, ενώ ένας τέταρτος , ο οποίος αγνοείτο, τελικά διασώθηκε.

Περί τους 20 επιβάτες, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, απομακρύνθηκαν από συρμό που εκτροχιάστηκε, χωρίς όμως να καταγράφονται τραυματισμοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook