Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει στη Ρωσία η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει μερική επιστράτευση για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.

Και καθώς η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την επιστράτευση τουλάχιστον 300.000 εφέδρων, έχει προκαλέσει κύμα φυγής, η κυβέρνηση επιστρατεύει όσου διαδηλώνουν ενάντια στις εξαγγελίες Πούτιν!

Χιλιάδες Ρώσοι στην ηλικία στράτευσης, αποφάσισαν να φύγουν άρον άρον με όποια πτήση, χωρίς επιστροφή, μπορούσαν. Οι επιλογές τους δεν είναι πολλές καθώς τα σύνορα είναι κλειστά λόγω του πολέμου με την Ουκρανία και τα αεροπορικά εισιτήρια εάν και εφόσον βρεθούν πρέπι να τα πληρώσουν «χρυσάφι»!

Την ίδια ώρα πυκνώνουν σοι διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης με τις αρχές να προχωρούν μαζικά σε συλλήψεις που ξεπερνούν τις 1000.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε κάποιους από τους συλληφθέντες επιδίδονταν χαρτιά στράτευσης. «Δεν είναι παράνομο» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γιος του οποίου έπεσε θύμα φάρσας γιατί δεν… ήθελε να καταταγεί! Ουσιαστικά, με αυτή τη φράση, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες στις διαδηλώσεις παίρνουν… χαρτί για το μέτωπο!

Πάντως η επιστράτευση έχει ήδη ενεργοποιηθεί στη Ρωσία με τις σπαρακτικές εικόνες αποχαιρετισμού των οικογενειών να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος της The Guardian Pjotr Sauer, που καλύπτει τα θέματα της Ρωσίας:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook