Πάνω από 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται εδώ και μέρες στο Ιράν για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί , της νεαρής γυναίκας που βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών.

Ο στρατός του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι θα “αντιμετωπίσει τους εχθρούς” για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση, καθώς γιγαντώνονται οι διαδηλώσεiς για τον θάνατο Μαχσά Αμινί και 36 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Με δεδομένο όμως ότι τα οι αρχές έχουν μπλοκάρει τα social media οι νεκροί πιθανολογείται ότι είναι πολλοί περισσότεροι.

Η Ιρανή δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ ανέβασε στο twitter φωτογραφίες από νεαρά κορίτσια τα οποία ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές και οι οποίες εξοργίστηκαν από την δολοφονία της 22χρονης. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, που δίνει στοιχεία για τις νεκρές –θύματα της αστυνομικής καταστολής και τα τρία νέα κορίτσια εκτελέστηκαν στις διαδηλώσεις με τις οικογένειες του να είναι απαρηγόρητες.

Η δημοσιογράφος μαζί με τις φωτογραφίες του αναφέρει και τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκαν στην κυριολεξία οι νεαρές αυτές ηρωίδες του σήμερα.

Η Γκαζάλε Τσελαβί η οποία βγήκε στους δρόμους της πόλης της, της Αμόλ. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι σύμφωνα με φίλη της. Η οικογένειά της είναι σε σοκ. Η 32χρονη Γκαζάλε λάτρευε την φύση.

Την ώρα που πυροβολήθηκε φώναζε «είμαστε όλες Μάχσα Αμινί». Τώρα είναι η ίδια.

Η Χανάνε Κία ήταν μόλις 23 ετών. Και αυτή έπεσε νεκρή από τις δυνάμεις καταστολής την ώρα που διαδήλωνε στην πόλη της. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να ζει σαν όλα τ’ άλλα. Ελεύθερη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook