Καταδικάζουν την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας στην Ρωσία, και εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι «δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τον Πούτιν και τα απερίσκεπτα απειλητικά λόγια του», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν μετά την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», είπε, λίγες ώρες αφότου ο Πούτιν εξαπέλυσε μια ακόμη πυρηνική απειλή, λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας με κάθε μέσο.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κύριε Πούτιν, καταλάβετε καλά αυτό που λέω. Κάθε ίντσα».

Ο Τζο Μπάϊντεν πρόσθεσε ακόμη ότι «οι ενέργειες του Πούτιν είναι σημάδι ότι ζορίζεται».

Ψευδή και παράνομα τα δημοψηφίσματα του Πούτιν

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία και δυτικές κυβερνήσεις αναφέρουν ότι τα δημοψηφίσματα, η διεξαγωγή των οποίων ανακοινώθηκε μόλις πριν από 10 ημέρες, και όπου ορισμένοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν υπό την απειλή όπλου, είναι ψευδή και παράνομα. Κίεβο, Ουάσιγκτον και ΟΗΕ τονίζουν πως η τελετή προσάρτησης δεν έχει καμία νομική αξία.

Μακρόν καταδικάζει την “παράνομη προσάρτηση” που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας στη Ρωσία, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και της ουκρανικής εθνικής κυριαρχίας.

Ο Μακρόν καταδίκασε την «παράνομη προσάρτηση» του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας και επανέλαβε ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Φον ντερ Λάιεν: Η παράνομη προσάρτηση που διακήρυξε ο Πούτιν δεν θα αλλάξει τίποτε

«Η παράνομη προσάρτηση που διακήρυξε ο Πούτιν δεν θα αλλάξει τίποτε. Όλα τα εδάφη που έχουν καταληφθεί παράνομα από τους Ρώσους εισβολείς είναι ουκρανική γη και πάντα θα είναι τμήμα αυτού του κυρίαρχου κράτους», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Λιζ Τρας: Δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνή σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία

“Δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνή σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία. Θα διασφαλίσουμε ότι θα χάσει αυτόν τον παράνομο πόλεμο”, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook