Τραγικός είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε χτες σε ανθρακωρυχείο της βορειοδυτικής Τουρκίας, ενώ στο σημείο σπεύδει σήμερα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην Τουρκία είναι στους 28 σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Φαχετίν Κοτζά.

Παράλληλα, 15 εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι με τους περισσότερους να βρίσκονται στη στοά του ορυχείου όπου εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξέσπασε, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν μέσα στην ημέρα να τους απεγκλωβίσουν.
«Δεν είναι μια τεράστια φωτιά, αλλά για να φτάσουμε εκεί με ασφάλεια, η φωτιά και το αέριο μονοξειδίου του άνθρακα πρέπει να εξαλειφθούν», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας ο οποίος βρέθηκε στο ανθρακωρυχείο.

«58 εργάτες απεγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη. Έχουμε 15 που προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε με τα σωστικά συνεργεία» ανέφερε με τη σειρά του ο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Εκτιμάται ότι περίπου 110 εργάτες βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας εκτίμησε ότι η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από ανάφλεξη κάποιου εύφλεκτου υλικού, πιθανότατα μεθανίου.

Στο ορυχείο αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να μην αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των νεκρών και να απεγκλωβιστούν σώοι και ασφαλείς οι ανθρακωρύχοι που παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook