Δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία.

Πλέον οι νεκροί από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο αυξήθηκαν σε 40, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

“Έχουμε καταμετρήσει συνολικά 40 νεκρούς. Πενήντα οκτώ ανθρακωρύχοι διασώθηκαν, είτε μόνοι τους είτε χάρη στα σωστικά συνεργεία”, διευκρίνισε ο Σοϊλού, σημειώνοντας ότι οι 26 από τους 28 νεκρούς που ανακοινώθηκαν νωρίτερα έχουν αναγνωριστεί.

Δίπλα του φανερά συντετριμμένος, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι “πλησιάζουμε στο τέλος των επιχειρήσεων διάσωσης”.

“Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν μόνο άνθρωπο η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η πυρκαγιά στις στοές έχει πλέον τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο”.

“Αυτό που είναι ιδιαίτερα λυπηρό για μας είναι ότι ήμασταν εκεί πριν από μόλις τρεις εβδομάδες”, πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Η έκρηξη, η οποία οφείλεται σε ανάφλεξη ενός αερίου, σύμφωνα με τις αρχές, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε αυτό το σημαντικό ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών πιστεύεται ότι 49 ανθρακωρύχοι από τους 110, που βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη, εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στις στοές του.\
“Βρισκόμαστε πραγματικά αντιμέτωποι με μια θλιβερή κατάσταση”, δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Η αγωνία των συγγενών

 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες που δείχνουν μέλη των οικογενειών των παγιδευμένων ανθρακωρύχων να περιμένουν με αγωνία στην είσοδο του ανθρακωρυχείου, πολλοί με δάκρυα στα μάτια, την ώρα που μέλη των σωστικών συνεργείων παρέχουν οξυγόνο στους εργάτες που διασώθηκαν προτού αυτοί μεταφερθούν στα πιο κοντινά νοσοκομεία.

“Δεν ξέρω τι συνέβη”, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ένας ανθρακωρύχος που κατάφερε να βγει μόνος του, σώος και αβλαβής, από τις στοές. “Αισθάνθηκα ξαφνικά μια πίεση και δεν μπόρεσα να δω τίποτα”, συνέχισε.

Η τοπική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook