Ιταλία: Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ορκίσθηκε στο προεδρικό μέγαρο

H πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας γίνεται από σήμερα, η Τζόρτζια Μελόνι, καθώς κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση, και μετά τη χθεσινή της συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ανακοίνωσε τη σύνθεση του υπουργικού συμβολίου.
Η νέα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναλαμβάνει καθήκοντα έχοντας να αντιμετωπίσει την καχυποψία της υπόλοιπης Ευρώπης, τη σκιά του Μάριο Ντράγκι, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα της και τα προβλήματα με τους κυβερνητικούς εταίρους της.
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ορκίσθηκε το Σάββατο στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο. Η κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, 24 υπουργούς και έναν υφυπουργό στον πρωθυπουργό. Συνολικά, έξι υπουργοί είναι γυναίκες. Εννέα ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε στην Λέγκα, πέντε στην Φόρτσα Ιτάλια και πέντε είναι τεχνοκράτες. Η νέα πρωθυπουργός αναλαμβάνει καθήκοντα έχοντας να αντιμετωπίσει την καχυποψία της υπόλοιπης Ευρώπης, τη σκιά του Μάριο Ντράγκι, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα της και τα προβλήματα με τους κυβερνητικούς εταίρους της.
Giuramento del nuovo Governo. Seguiteci in diretta: https://t.co/2JnqHVFDCv pic.twitter.com/TFy16u7bca
— Giorgia Meloni 🇮🇹 ن (@GiorgiaMeloni) October 22, 2022
Όλοι οι υπουργοί ορκίσθηκαν ότι «θα είναι πιστοί στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβονται με αφοσίωση τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, προς το απόλυτο συμφέρον του έθνους».
Πριν την τελετή ορκωμοσίας, η νέα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Στην αίθουσα του ιταλικού προεδρικού μεγάρου ήταν παρόντες και συγγενικά πρόσωπα των μελών της νέας κυβέρνησης. Ανάμεσά τους, ο σύντροφος της Μελόνι, Αντρέα Τζαμπρούνο, δημοσιογράφος του ομίλου Μπερλουσκόνι, με την εξάχρονη κόρη τους Τζινέβρα. Και ο Ματέο Σαλβίνι μετέβη στο Κυρινάλιο με την σύντροφό του Φραντσέσκα και τα 2 παιδιά.
Αύριο στις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης- παραλαβής, όπου και το παραδοσιακό «καμπανάκι» θα παραδοθεί από τον Μάριο Ντράγκι στην Τζόρτζια Μελόνι. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο δεν αποκλείεται να ληφθούν και αποφάσεις που να αφορούν την ιδιαίτερη περίοδο ενεργειακής και οικονομικής κρίση που διέρχεται και η Ιταλία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
- Αντώνης Σρόιτερ: H αποκάλυψη της συζύγου του για την ερώτηση που έκανε στο ChatGPT
- «Δεν έχω ιδέα για τα ροζ πάρτι στο Ντουμπάι», λέει η 26χρονη αστυνομικός για την καταγγελία σε βάρος της
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook