Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ρίσι Σούνακ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας και η σύζυγος του, η οποία είναι ζάμπλουτη, η επόμενη πρώτη κυρία της Νταουνιγκ Στριτ.

Η σύζυγος του Ρίσι Σούνακ Αξάτα Μούρτι είναι η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας «Infosys» Ναραγιάνα Μούρτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Scotsman» η εκτιμώμενη καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων φτάνει στο ύψος των 500 εκατομμυρίων λιρών. Εκτός από το μερίδιό της στον οικογενειακό κολοσσό είναι μέτοχος σε έξι ακόμη εταιρείες.

Η μητέρα της Σουντά Μούρτι, είναι η πρώτη γυναίκα μηχανικός που εργάστηκε για την τότε μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, σύμφωνα με τον Guardian. Είναι περισσότερο γνωστή για το κοινωνικό της έργο και τη συμβολή της στη λογοτεχνία.

Η Αξάτα Μούρτι γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1980 και με τον Ρίσι Σούνακ γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν και οι δύο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Παντρεύτηκαν το 2009 στη Μπανγκαλόρ και έχουν δύο κόρες, την Κρίσνα και την Ανούσκα.

Η Αξάτα Μούρτι είναι διευθύντρια της επενδυτικής εταιρείας Catamaran Ventures ενώ το 2010 λάνσαρε τη δική της μάρκα μόδας, «Akshata Designs». «Με ενδιαφέρει η ιστορία πίσω από ένα συγκεκριμένο ρούχο, η αυθεντικότητά του, η δεξιοτεχνία και η προστασία μιας πλούσιας κληρονομιάς», είχε πει η Αξάτα στη «Vogue India».

Μαζί με τη σύζυγό του, ο Ρίσι Σούνακ είναι ένας από του 250 πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, σύμφωνα με τη Rich List που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο. Η περιουσία τους εκτιμάται στα 730 εκατομμύρια λίρες και βρίσκονται στη 222η θέση και αυτό κυρίως χάρη στην περιουσία της Αξάτα Μούρτι.

Το σκάνδαλο με τη φοροδιαφυγή 

Λίγο καιρό πριν υποβάλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση Τζόνσον, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών,  ο Σίσι Σούνακ και η σύζυγός του βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός σκανδάλου. Αποκαλύφθηκε ότι η Αξάτα Μούρτι, παρόλο που ζει στο Λονδίνο, είχε επιλέξει καθεστώς «μη μόνιμου κατοίκου» στη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι δεν πλήρωνε φόρους για τα κέρδη της από τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό.

Ο Σούνακ την υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι η σύζυγός του αγαπάει την πατρίδα της και δεν θα έπρεπε να υποχρεωθεί να διακόψει τους δεσμούς της με την Ινδία επειδή τον παντρεύτηκε.

Τελικά, όμως, η Μούρτι παραιτήθηκε από αυτό το ειδικό φορολογικό καθεστώς.

Κατά πολλούς, η υπόθεση με τη… φοροδιαφυγή της συζύγου του, στην οποία ανήκει το 0,93% της Infosys και θεωρείται πιο πλούσια και από τον βασιλιά της Βρετανίας αλλά και το lifestyle του ζευγαριού, στοίχισε στον Σίσι Σούνακ τη νίκη στην πρώτη του προσπάθεια να γίνει πρωθυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook