Ο Ρίσι Σούνακ είναι τελικά ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο τρίτος σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών.

Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι ώρα Βρετανίας η αντίπαλός του Πένι Μόρντοντ με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα και τον στηρίζει για πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας στην κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον και παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι η ζάμπλουτη σύζυγος τους είχε επιλέξει να φορολογείται στην χώρα καταγωγής της, την Ινδία και όχι στην Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρίσι Σούνακ «παίρνει τα ηνία της χώρας» σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδό της.

Ο πρόεδρος της “Επιτροπής 1922” των Τόρις έκανε τις ανακοινώσεις

Ακούστηκαν δυνατές επευφημίες και χτυπήματα στα τραπέζια από τους Συντηρητικούς βουλευτές στην αίθουσα, καθώς ο Sir Graham Brady ανακοίνωσε ότι έλαβαν μόνο μία υποψηφιότητα για τον νέο αρχηγό του κόμματος. Ως εκ τούτου, δήλωσε ότι ο Ρίσι Σούνακ είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος και είπε ότι θα απευθυνθεί στους βουλευτές των Τόρις σύντομα.

Ο Ρίσι Σουνάκ τις επόμενες ώρες θα έχει συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ προκειμένου να αναλάβει και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Παράλληλα γίνεται ο νεότερος και πρώτος μη λευκός ένοικος στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook