Ο Πολ Πελόζι, ο σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, δέχτηκε «βίαιη επίθεση» όταν ένας άνδρας διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και τον χτύπησε με ένα σφυρί.

Ο Πολ Πελόζι , μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει «άριστη ιατρική φροντίδα» και αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Νάνσι Πελόζι.

Η Νάνσι Πελόζι δεν βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο όταν συνέβη το περιστατικό.

«Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση και το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Πελόζι.

Το CNN, επικαλούμενο πηγές επιβολής του νόμου, ανέφερε ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε σφυρί στην επίθεση. Η Νάνσι Πελόζι, επίσης 82 ετών, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ η οποία συνδράμει στις έρευνες την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, μαζί με το FBI.

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, καταδικάστηκε τον Μάιο σε φυλάκιση 5 ημερών επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και του ανήκει επίσης μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου.

Οι ευχές του Μπάιντεν για ταχεία ανάρρωση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σήμερα, μετά την επίθεση στο σπίτι της και τον τραυματισμό του συζύγου της.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook