Ανείπωτη τραγωδία σε πάρτι για το Χάλογουιν σε συνοικία στη Σεούλ όπου είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις.

Τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον 146 άνθρωποι νεκροί από ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν αργά το Σάββατο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 150, ανέφερε το πρακτορείο Yonhap, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να είναι πιθανό να αυξηθεί .

Η τραγωδία συνέβη περίπου στις 22:20 του Σαββάτου (τοπική ώρα, 18:20 ώρα Ελλάδας), καθώς ένα τεράστιο πλήθος κόσμου ξεχύθηκε μέσα σε στενούς δρόμους στην περιοχή Ιταεγούν, μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας για τους εορτασμούς του Χάλογουιν.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλήθος άρχισε να κινείται προς ένα σημείο όταν ακούστηκε ότι έφτασε εκεί μια διασημότητα. Τότε ήταν που επικράτησε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν.


Αναφορές κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ανθρώπους στην περιοχή, στο πρώτο μεγάλο πάρτι χωρίς μάσκες για το Χάλογουιν μετά την πανδημία.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δείχνουν πάνω από δώδεκα ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν.

Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.


Σε ένα βίντεο φαίνονται περίπου 20 πτώματα καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες. Άλλα θύματα μεταφέρονται με φορεία σε ασθενοφόρα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ανέφερε το Yonhap .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook