Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα της πιο πολωμένης εκλογικής διαδικασίας στην σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας θα γίνουν γνωστά δύο με τρεις ώρες αργότερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στη Βραζιλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις οποίες 156 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του αριστερού πρώην προέδρου – και φαβορί αυτής της αναμέτρησης – Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα της πιο πολωμένης εκλογικής διαδικασίας στην σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας θα γίνουν γνωστά δύο με τρεις ώρες αργότερα.

Βέβαιος για τη νίκη του ο Μπολσονάρο

«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε απόψε» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, αφού ψήφισε λίγη ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες.

«Ή, ακόμη καλύτερα, η Βραζιλία θα νικήσει απόψε», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος, που εμφανίστηκε χαμογελαστός και ντυμένος με ένα κιτρινοπράσινο μπλουζάκι, στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Τι ευχήθηκε ο Λούλα

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο υποψήφιος της αριστεράς και φαβορί για τις σημερινές προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ψήφισε το πρωί κοντά στο Σάο Πάολο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για «τη νίκη της δημοκρατίας».
Ο Λούλα ευχήθηκε οι εκλογές αυτές, στις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος με τον απερχόμενο ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπλοσονάρου, να βοηθήσουν «στην αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ των Βραζιλιάνων» έπειτα από μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αρκετές είναι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η αναμέτρηση έγινε πιο αμφίρροπη την τελευταία εβδομάδα με τον Μπολσονάρο να καταγράφει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Άλλες δείχνουν ένα μικρό αλλά σταθερό πλεονέκτημα για τον Λούλα.

Ο Μπολσονάρο είχε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις στον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου ανάμεσα σε 11 υποψηφίους.

Τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων είπαν πως επανεξέτασαν τις μεθόδους τους στη βάση αυτού του αποτελέσματος, όμως σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές ο σημερινός γύρος εξακολουθεί να είναι αμφίρροπος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook