Ο Ρώσος ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη στην νοτιοανατολική Ουκρανία, όπως μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ.

Πριν αποχωρήσουν, Χερσώνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ρώσοι στρατιώτες ανατίναξαν τις γέφυρες στον ποταμό Δνείπερο, ώστε να αποκόψουν τα ουκρανικά στρατεύματα από την περιοχή τους.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν και τηλεοπτικά, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, τόνισε ότι «οι ζωές και η υγεία των στρατευμάτων πάντα έχουν προτεραιότητα. Λαμβάνουμε υπόψη την απειλή στον άμαχο πληθυσμό και σεβόμαστε τις επιθυμίες αυτών που θέλουν να φύγουν, αλλά και διασφαλίζουμε την μεταφορά του στρατιωτικού υλικού στον Δνείπερο»

Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επικαλέστηκε δυσκολίες εφοδιασμού. Η καλύτερη επιλογή σε αυτές τις περιστάσεις, είπε ακόμη ο στρατηγός σε ανώτατους αξιωματικούς, θα είναι η οργάνωση της άμυνας σε μια γραμμή κατά μήκος του Δνείπερου.

«Η Χερσώνα δεν μπορεί να εφοδιαστεί και να λειτουργήσει πλήρως. Η Ρωσία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να διασφαλίσει την εκκένωση των κατοίκων», είπε.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση για την υπεράσπιση της αριστερής όχθης [ενν. στα ανατολικά του Δνείπερου] δεν ήταν εύκολη, ταυτόχρονα θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών.

Η Χερσώνα, μια από τις τέσσερις περιφέρειες που προσάρτησε πρόσφατα η Ρωσία, είναι μια από τις περιοχές κλειδιά για τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας και την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook