Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα σε όλες τις πολιτείες για την Βουλή και την Γερουσία των ΗΠΑ οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι δεν κατέγραψαν ικανοποιητικές επιδόσεις με τον Ντόναλτ Τραμπ να μιλά για νοθεία.

Ο Ντόναλτ Τραμπ φέρεται να ήταν «έξαλλος» το πρωί της Τετάρτης για την ήττα του Ρεπουμπλικάνου Δρ. Μεχμέτ Οζ, από τον Δημοκρατικό Τζον Φέτερμαν.

Οι Δημοκρατικοί άντεξαν στην επίθεση των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές.

«Νομίζω ότι ήταν μία καλή μέρα για την Δημοκρατία. Και νομίζω ότι ήταν μία καλή μέρα για την Αμερική» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα σε όλες τις πολιτείες για την Βουλή και την Γερουσία, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι δεν κατέγραψαν ικανοποιητικές επιδόσεις με τον Ντόναλτ Τραμπ να μιλά για νοθεία.

«Στους σπουδαίους πολίτες της Αριζόνα, ιδιαίτερα της κομητείας Μαρικόπα, μην φεύγετε από την ουρά και μείνετε εκεί που είστε. Λένε ότι τα μηχανήματα δεν λειτουργούν, λένε ότι τους τελειώνει το χαρτί σε διαφορετικές τοποθεσίες, σε διαφορετικές πολιτείες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του MEGA το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα σε 4 σημαντικές πολιτείες Τζόρτζια, Αριζόνα, Νεβάδα και Ουισκόνσιν.

Το θρίλερ στο μεταξύ συνεχίζεται, με τη μάχη στη Γερουσία να είναι 49-48 υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν ήδη τις 209 από τις 218 έδρες που χρειάζονται για να ελέγξουν το Σώμα.

Έξαλλος ο Τραμπ

Και ενώ ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε για την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος, δημοσιογράφοι ενημέρωναν ότι ο Ντόναλτ Τράμπ ήταν έξαλλος με την ήττα του dr. Oz στην Πενσυλβάνια κατηγορώντας μάλιστα την Μελάνια.

«Πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε ξανά την προεδρία των ΗΠΑ το 2024. Άσχετα από το σημερινό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Ο Τραμπ είναι πραγματικά έξαλλος σήμερα, ειδικά σε σχέση με τον δρα Οζ και κατηγορεί όλους όσοι τον συμβούλευσαν να τον στηρίξει, μεταξύ των οποίων και την σύζυγό του, περιγράφοντας το ως όχι μια από τις καλύτερες αποφάσεις του, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του» ανέφερε h δημοσιογράφος των New York Times, Μάγκι Χάμπερμαν.

Η μάχη Οζ – Φέτερμαν

Ο Ντόναλτ Τράμπ φαίνεται οτι στηριζόταν πολύ στον Τούρκο τηλειατρό του που ήταν γνωστός ως Dr. Oz.
Φίλος πολλών από τους παγκόσμιας εμβέλειας σταρ των ΗΠΑ, με λαμπερό life style, τεράστια έσοδα από οκτώ bester-sellers εναλλακτικής Ιατρικής και αυτοβοήθειας που έχει συγγράψει, αλλά και αμύθητα κέρδη από τηλεοπτικές παραγωγές.

Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να κερδίσουν τον υποψήφιο των δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν που πρόσφατα επιτέθηκε ευθέως στην Τουρκία.

«Ως γερουσιαστής των ΗΠΑ θα υποστηρίξω τον αγώνα των Ελληνορθοδόξων για θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τις θρησκευτικές ελευθερίες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να αναγνωρίσει τον Βαρθολομαίο ως Οικουμενικό Πατριάρχη και να μην παρεμβαίνει στην εκλογή του διαδόχου του, να επιστρέψει τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία στην εκκλησία, να μετατρέψει την Αγία Σοφία ξανά σε μουσείο και επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης» δήλωσε ο γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν.

Σάρωσαν οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι

Το ελληνικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές με την επανεκλογή αρκετών ελληνικής καταγωγής υποψηφίων.

Χαρακτηριστική η εκλογή του η εκλογή του Αλέξη Γιαννούλιας στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών στο Ιλινόις.
Παραμένει αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια η Eλένη Κουναλάκης.

Νικόλ Μαλιωτάκης – Νέα Υόρκη των Ρεπουμπλικάνων είναι η μόνη που εκπροσωπεί την Νέα Υόρκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Την επανεκλογή του στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, πέτυχε ο Ελληνοαμερικανός Τζον Σαρμπάνης Τζον Σαρμπάνης.

Στην 12η Περιφέρεια της Φλόριντα επανεξελέγη ο Γκας Μπιλιράκης με τους ρεπουμπλικανούς.

Κρις Πάππας – Νιου Χάμσαϊρ επανεξελέγη στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ.

Την ίδια στιγμή, έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο αποκτά η Ελλάδα μετά την εκλογή του Ρόμπερτ Μενέντεζ, γιου του Μπομπ Μενέντεζ, στην 8η περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ.

Δείτε το ρεπορταζ του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook