Συνεχίζεται το σίριαλ των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Το «παιχνίδι» παίζεται στην Γερουσία στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ο τούρκος υποψήφιος για τη Γερουσία και φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ηττήθηκε.

Τρεις πολιτείες μένουν που θα κρίνουν το παιχνίδι, η Αριζόνα, η Νεβάδα και η Τζόρτζια. Στην Αριζόνα προηγούνται οι Δημοκρατικοί, στη Νεβάδα προηγούνται οι Ρεπουμπλικάνοι ενώ τη Τζόρτζια θα γίνει επαναληπτικός γύρος στις αρχές Δεκεμβρίου.

Εάν αυτά τα αποτελέσματα ισχύσουν, πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει γνωστό ποιο κόμμα θα ελέγχει τη Γερουσία μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου που θα γίνει ο επαναληπτικός στη Τζόρτζια.

Το κόμμα που θα επικρατήσει απασχολεί εμμέσως και την Ελλάδα, καθώς εάν επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί σημαίνει ότι ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων.

Αξιοσημείωτο στοιχείο, σύμφωνα με το ρεπορταζ του MEGA  είναι μεταξύ άλλων και η αποδόμηση του Ντόναλντ Τραμπ. Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα υπάρχει ένας ακήρυχτος και άτυπος «εμφύλιος πόλεμος». Είναι οι παραδοσιακοί Ρεπουμπλικάνοι που είναι μετριοπαθείς, και είναι και οι ακραίοι που είναι της σχολής του Ντόναλντ Τραμπ.

Στις ΗΠΑ είναι γνωστό πως το κατεστημένο των Ρεπουμπλικάνων ποτέ δεν συμπάθησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τον θεωρούσε ακραίο, ωστόσο ταυτόχρονα τον «φοβόταν» καθώς ήλεγχε το κόμμα.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook