Φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους να κρατούν καρπούζια εμφανίζονται ολοένα περισσότερο σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας

Πανηγυρισμούς και χαμόγελα παρά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης έφερε η υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα και ηθικό των κατοίκων της Ουκρανίας έχει αναπτερωθεί.

Και ξαφνικά το καρπούζι φαίνεται ότι έγινε σύμβολο ελπίδας και νίκης!

Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Μετά την υποχώρηση των στρατευμάτων της Ρωσίας από την Χερσώνα, φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους να κρατούν καρπούζια εμφανίζονται ολοένα περισσότερο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ουκρανοί κάνουν πορείες εναντίον της ρωσικής εισβολής, κρατώντας καρπούζια. Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να σηκώνουν ψηλά καρπούζια σε επευφημίες από πλήθη κόσμου.

Πολιτικοί χρησιμοποιούν emoji με εικονίδιο το φρούτο σε επίσημες ενημερώσεις. Ορισμένες εταιρείες έχουν ενσωματώσει καρπούζια στα λογότυπά τους. Ακόμη και το ταχυδρομείο ανακοίνωσε σχέδια για την έκδοση ενός ειδικού γραμματόσημου με…την εικόνα ενός καρπουζιού.

Ο λόγος, απλός. Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι ουκρανικές δυνάμεις ανάγκασαν τον ρωσικό στρατό να αποσυρθεί από τη Χερσώνα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που είχαν καταλάβει μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις στην εισβολή τους μετά από οχτώ μήνες εισβολής.

Και η Χερσώνα, με συνήθως υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γνωστή για την ποιότητα των καρπουζιών της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook