Tουλάχιστον 4 νεκροί και 38 τραυματίες είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ στη λεωφόρο Ιστικλάλ.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 15:30 το μεσημέρι σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη σε μια ώρα που ο κόσμος περπατούσε αμέριμνος και έκανε βόλτα στα μαγαζιά.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 1 νεκρό και 11 τραυματίες αλλά αυτό δυστυχώς άλλαξε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Πόλη, Μανώλη Κωστίδης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι 4, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα τραυματίες, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 38 άτομα.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.

Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης η εισαγγελία της πόλης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Επίσης η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε απαγόρευση μετάδοσης εικόνας από το σημείο της έκρηξης στην περιοχή του Πέρα, κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην εμπορική και πολυσύχναστη λεωφόρο Ίστικλαλ.

Η πρώτη ενημέρωση αναφέρει πως υπάρχουν 11 τραυματίες, αλλά οι σοκαριστικές εικόνες από το σημείο δείχνουν πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, ενώ ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος μένει κοντά στο σημείο, μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις ή πεντε!

Συγκλονιστικό βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης και τον πανικό που επικράτησε.

https://www.youtube.com/watch?v=GB8viGbUcMw

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε κι έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα και η αστυνομία, η περιοχή του Πέρα έχει αποκλειστεί, στο σημείο.


Κοντά στο ελληνικό προξενείο
Το σημείο όπου έγινε η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι κοντά στο ελληνικό προξενείο, το οποίο σήμερα ήταν κλειστό. Το σημείο της έκρηξης είναι 200 μέτρα μακριά, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook