Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης κοντά στην πλατεία Ταξίμ στη λεωφόρο Ιστακλαλ.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια γυναίκα θεωρείται ύποπτη για την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους.

H τουρκική ιστοσελίδα ODATV, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ύψους 1.65 περίπου εθεάθη να τοποθετεί ένα πακέτο στην οδό Ιστικλάλ.

Μάλιστα, τοπικά κανάλια μεταδίδουν πλάνα από κάμερα ασφαλείας τα οποία δείχνουν μία ύποπτη γυναίκα.

Στo Τwitter, οι χρήστες της εφαρμογής δημοσιεύουν τη θολωμένη φωτογραφία της.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έδωσε τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό από την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης: έξι νεκροί και 53 τραυματίες. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, Έλληνες ανάμεσα στα θύματα ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για για «οσμή τρομοκρατίας», αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να βρει τους δράστες, ενώ δήλωσε ότι μια γυναίκα εθεάθη να αφήνει κοντά στο σημείο της έκρηξης μια βαλίτσα!

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία της Κωνσταντινιούπολης χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομοκρατική ενέργεια» και διεξάγει έρευνα.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επιθεωρητές των εγκληματολογικών υπηρεσιών βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης και το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη έχει ενεργοποιήσει μία έρευνα για την έκρηξη.

το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετάδοση εικόνων από το σημείο… Κατά την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η έκρηξη ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να βρει τους δράστες, ενώ δήλωσε ότι μια γυναίκα εθεάθη να αφήνει κοντά στο σημείο της έκρηξης μια βαλίτσα!

Οι εικόνες από τη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης, τον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης κοντά στην πλατεία Ταξίμ, από τον οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες κόσμου και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτος και από τουρίστες, σοκάρουν.

Κόσμος κατατρομαγμένος έτρεχε να απομακρυνθεί, άλλοι έσπευδαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ασθενοφόρα, τεθωρακισμένα, ελικόπτερα έφτασαν στο σημείο, η περιοχή στην περιοχή Μπέγιογλου, αποκλείστηκε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook