Μια γυναίκα βομβιστής βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε, από την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης , έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους.

Λεπτομέρειες της βομβιστικής επίθεσης κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μπόζνταγκ.

«Μια γυναίκα κάθεται σε ένα παγκάκι για περίπου 45 λεπτά και η έκρηξη συμβαίνει λίγο μετά τη στιγμή που σηκώνεται», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να μην βασίζονται σε προκλητικές και αναληθείς ειδήσεις. «Κυκλοφορούν πολλές προκλητικές ειδήσεις. Είναι ωφέλιμο για τους πολίτες να μην βασίζονται σε ανυπόστατες ειδήσεις που αποσκοπούν στην παραπλάνηση. Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι δράστες αυτού του περιστατικού είναι φυσικά υπόλογοι. Πρόκειται για επίθεση κατά της αξιοπιστίας, της ειρήνης και της ενότητας της Τουρκίας» τόνισε.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές. Είτε αυτή η τσάντα έχει μια συσκευή μέσα και εκρήγνυται μόνη της είτε κάποιος την πυροδοτεί εξ αποστάσεως. Όλα αυτά αναλύονται επί του παρόντος» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης .
Και συνέχισε: «Πρόκειται για μια ειδικά επιλεγμένη περιοχή. Υπάρχουν αλλοδαποί, οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος. Η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα που συνεχίζει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας εκτός των συνόρων της. Δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί η πρόοδος της Τουρκίας», προσθέτοντας πως «η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία υποστηρίζουν τους τρομοκράτες του PKK/YPG. Τους δίνουν όπλα. Η Τουρκία δεν πολεμά μόνο κατά του PKK, τη FETO και τη DAESH, αλλά και κατά των χωρών που τους εξαπέλυσαν εναντίον μας. Διαφορετικά, 3-5 τρομοκράτες δεν αποτελούν πρόβλημα για εμάς. Δεν πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών τρομοκρατών».

Αποκαλυπτικό το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα αναφέρθηκε επίσης σε μία γυναίκα που είναι ύποπτη για την οργάνωση της επίθεσης με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ωστόσο, δεν είχε διευκρινιστεί αν η γυναίκα αυτή είναι ζωντανή, ή αν έχει βρεθεί ανάμεσα στα πτώματα που εντοπίστηκαν στο σημείο.

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος, που έχει «πιάσει» τη στιγμή της έκρηξης, μπορεί κανείς να διακρίνει μία γυναίκα ντυμένη στα μαύρα, με ένα σακίδιο στην πλάτη. Αμέσως μετά γίνεται η έκρηξη, με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Τη στιγμή της έκρηξης, φαίνεται να βγαίνει φωτιά από το σακίδιο και άνθρωποι να πέφτουν αναίσθητοι στο έδαφος. Στο σημείο υπάρχουν αρκετές γυναίκες, οι οποίες, είτε περπατούν, είτε κάθονται στα δύο παγκάκια.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook