H Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έχει συλλάβει ήδη μια γυναίκα ως ύποπτη για την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της πόλης στη λεωφόρο Ιστικλάλ, η οποία φέρεται ότι ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν» υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK, για την βομβιστική επίθεση και την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με 6 νεκρούς και 81 τραυματίες.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα είχε λάβει σχετικές οδηγίες στο Κομπάνι, στη βορειανατολική Συρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η εντολή για την επίθεση είχε δοθεί στο Κομπάνι, μια πόλη της βόρειας Συρίας, όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια επιχειρήσεις εναντίον της YPG, που οι Τούρκοι θεωρούν ότι είναι πτέρυγα του PKK.

46 συλλήψεις μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, έχουν συλληφθεί 46 άτομα και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Η νεαρή γυναίκα, ονομαζεται Αχλάμ Αλμπασίρ, είναι από την Συρία και συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσούκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Η Αλμπασίρ εμφανίζεται με χειροπέδες σε βίντεο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TRT Haber. Έχει κατσαρά μαλλιά και φοράει μια κόκκινη φόρμα με γραμμένες πάνω της τις λέξεις «New York».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η Αλμπασίρ είπε στη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από κούρδους αντάρτες και εισήλθε στην Τουρκία από την Αφρίν, μια άλλη πόλη στη βόρεια Συρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook