Ότι η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είπε ο Τζο Μπάϊντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση τους, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Ανακοίνωση για την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της G-20 στο Μπαλί εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, για το ΣΚΑΙ συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ασφάλειας.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, στη συνάντηση, στην οποία αξιολογήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του να λύσει το πρόβλημα στον διάδρομο σιτηρών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να ξαναρχίσει η ναυτιλία.

Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία των F-16 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το TRT, η συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook