«Προκλητική και χωρίς προηγούμενο είναι η απόφαση της Πολωνίας» με την οποία απαγορεύτηκε η είσοδος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που επρόκειτο να παραβρεθεί στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

Αυτό ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την απαγόρευση εισόδου στην Πολωνία του Σεργκέϊ Λαβρόφ και συμπλήρωσε ότι «η Βαρσοβία όχι μόνο δυσφημίστηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά επέφερε και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στο κύρος ολόκληρου του Οργανισμού» για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η Πολωνία, που διοργανώνει στις αρχές Δεκεμβρίου την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, ανακοίνωσε χθες ότι αρνήθηκε την είσοδο του Λαβρόφ στο έδαφός της.

«Αναμένουμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να επιλέγει τα μέλη της αντιπροσωπείας της σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της εκ περιτροπής προεδρίας του οργανισμού, που ασκεί φέτος η Βαρσοβία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να «περιλαμβάνει άτομα σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση» μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, περιλαμβανομένου του Σεργκέι  Λαβρόφ.

«Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι λογικοί πολιτικοί μοιράζονται την άποψη της ρωσικής πλευράς ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες», ανέφερε η ρωσική διπλωματία. «Αυτές οι ολέθριες αποφάσεις των Πολωνών (…) σπρώχνουν τον ΟΑΣΕ στην άβυσσο», ανέφερε, κατηγορώντας τον ΟΑΣΕ ότι μετατρέπεται σε «πεδίο» για «αντιρωσικές ασκήσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook