Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επισήμως το πρωί την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ως αντίποινα για την αιματηρή έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε την εντολή για την επίθεση σε κουρδικούς στόχους σε Συρία και Βόρειο Ιράκ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, το οποίο ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter, στο οποίο εμφανίζεται ο Ερντογάν να συζητά με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λίγο πριν ξεκινήσει η αεροπορική επίθεση με την κωδική ονομασία «Γαμψό Ξίφος».

Η επιχείρηση, με ώρα έναρξης τα μεσάνυχτα, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και έγινε ως αντίποινα στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι βομβαρδισμοί έγιναν σε περιοχές που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έδωσε την εντολή επιστρέφοντας από την Ινδονησία. Ο Τούρκος πρόεδρος κάθεται μόνος του στην κεφαλή του τραπεζιού και ακούει προσεκτικά τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος του αναλύει το σχέδιο, παρουσία στρατιωτικών αξιωματούχων. Παράλληλα, ο Ακάρ του δείχνει λεπτομέρειες της επιχείρησης στον χάρτη, ο οποίος έχει θολωθεί για λόγους ασφαλείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook