Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στον χώρο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, κατέληξε στη σύλληψη σήμερα 25 άνδρών και γυναικών, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Οι συλληφθέντες Γερμανοί ακροδεξιοί σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις και είχαν στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας πρίγκιπας, μια βουλευτής , δικαστής , δικηγόρος και στρατιωτικοί

Πρόκειται για τον πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Ρόις, 71 ετών, και τον πρώην διοικητής της μονάδας αλεξιπτωτιστών Ρούντιγκερ φον Π., 69 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί.

Στην οργάνωση συμμετείχε και η Μπίργκιτ Μάλζακ – Βίνκεμαν, πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) και νυν δικαστής στο Βερολίνο, η οποία είναι επίσης αθλήτρια της σκοποβολής και έχει στην κατοχή της «πολλά πυροβόλα όπλα».
Μεταξύ των συλληφθέντων και των υπόπτων βρίσκονται ακόμη ένας δικηγόρος, ένας γιατρός, πρώην στρατιώτες και ένας εν ενεργεία στρατιωτικός της KSK.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Είναι ύποπτοι ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εισαγγελείς.

Το εξτρεμιστικό κίνημα Reichsbürger βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.
Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871. «Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότερα από 3.000 άτομα, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, στη Βαυαρία, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, στη Σαξονία, στην Έσση και στη Θουριγγία, σε 130 κατοικίες, γραφεία και αποθήκες, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (KSK) στη Βάδη – Βυρτεμβέργη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook