Σε tweet που έκανε στο λογαριασμό του, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επανέλαβε πως σαν πρόεδρος της Επιτροπής δεν πρόκειται να εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία όσο ο Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις στην περιοχή.

Αποφασισμένος να μην ενδώσει σε οποιαδήποτε πίεση για πώληση των F-16 στην Τουρκία είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ υποστηρίζοντας ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από την πλευρά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σε tweet που έκανε στο λογαριασμό του ξεκαθάρισε πως ουδεμία νίκη συνιστά για την Τουρκία ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2023 (NDAA), υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter:

«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, το #NDAA δεν είναι νίκη για την #Τουρκία. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία για να αντιμετωπίσουμε τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως Πρόεδρος #SFRC, ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις καταχρήσεις του σε όλη την περιοχή.…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook