Με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία 625 ψήφων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεση την Εύα Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου μετά την εμπλοκή και τη σύλληψη της για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ.

Ωστόσο ένα μέλος του Κοινοβουλίου διαφοροποιήθηκε και ψήφισε κατά της καθαίρεσης Εύας Καϊλή παρά τα όσα έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας από τις εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών για το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ για να «ωραιοποιήσουν» τη διεθνή εικόνα του.

Πρόκειται για τον 53χρονο Κροάτη Μισλάβ Κολακουσίκ (Mislav Kolakušić) που ξεκίνησε το 2019 τη θητεία του στην Ευρωβουλή όπου εξελέγη ως ανεξάρτητος βουλευτής. Μέχρι στιγμής ο Μισλάβ Κολακουσίκ, δεν έχει διευκρινίσει το λόγο που αντιτάχθηκε στην καθαίρεση της Εύας Καϊλή.

Ο Kολακουσίκ, που είναι δικηγόρος,  αποτελεί μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου ενώ οι αμφιλεγόμενες θέσεις του για τον εμβολιασμό πυροδότησαν ζωηρό σχολιασμό τα προηγούμεναχρόνια της πανδημίας. Ίδρυσε, δε, το 2018 ΜΚΟ κατά της διαφθοράς και υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο σύζυγος της Καϊλή έδωσε στοιχεία για το σκάνδαλο του Κατάρ

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής «Corriere della Sera», ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης βρίσκεται υπό κράτηση, έχει δώσει πολλά στοιχεία για την υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ στις βελγικές Αρχές.

Η κατάθεση που έδωσε την περασμένη Παρασκευή αλλά και η συμπληρωματική του Σαββάτου, ανάγκασε τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, να σταματήσει όλες τις άλλες καταθέσεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Τζιόρτζι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook