Η Αίγυπτος αγνόησε το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Ο Σίσι όρισε θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη
Ο Αλ Σίσι υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου προς δυσμάς με τη Λιβύη
Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αφήνει εκτός διαπραγμάτευσης την Τουρκία
Η Αίγυπτος με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, γεγονός που αμφισβητεί το τουρκολυβικό μνημόνιο, μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.
Όπως αναφέρει και η Καθημερινή, «το διάταγμα Σίσι υπ’ αριθμόν 595/2022 οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα με την Τρίπολη προς δυσμάς, με βάση τη χάραξη μιας ευθείας γραμμής, η οποία νοητά κόβει ξανά το τουρκολιβυκό μνημόνιο στη μέση και αγνοεί πλήρως τις απόψεις της Αγκυρας όπως αυτές αντικατοπτρίζονται σε όλα τα κείμενα που έχουν υπογραφεί με την κυβέρνηση της Τρίπολης».
Το παραπάνω διάταγμα αφήνει ένα σημείο του χάρτη υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Ελλάδα, Λιβύη και Αίγυπτο, αφήνοντας έξω την Τουρκία, μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος σημείωνει ότι η Αίγυπτος είναι ένα σοβαρό κράτος που μετράει προσεκτικά κάθε βήμα που κάνει.
«Η στάση της Αιγύπτου ξεκάθαρα υποδηλώνει ότι για το Κάιρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό περιεχομένου και πως πιθανές οριοθετήσεις θα πρέπει να γίνουν με εντελώς διαφορετική λογική από εκείνη που επιχειρεί να επιβάλει μονομερώς η Αγκυρα» αναφέρει επίσης η Καθημερινή.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΥΠΕΞ: Έντονη ανησυχία για τα επεισόδια στη Σβέρνιτσα της Αλβανίας – Τραυματίστηκε Έλληνας πολίτης (βίντεο)
- Πάτρα: Τραγωδία στην άσφαλτο με μηχανή – Νεκροί πατέρας και γιος 52 και 17 ετών – «Ήταν έμπειρος οδηγός, δεν ξέρουμε πως έγινε το τροχαίο» λέει φίλος του πατέρα
- Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι αλλά έναν που βρήκε μέσα του μια δύναμη που δεν ήξερε ότι είχε»
- Η Μαρία Καρυστιανού σε γεύμα με Αυγερινό, Γρατσία και άλλους συνεργάτες της στο κέντρο της Αθήνας
- Αμαλία Κωστοπούλου και Τζέικ Μέντγουελ: Το πάρτι του γάμου τους, το ρομαντικό νυφικό, ο πρώτος χορός των νεόνυμφων και η εντυπωσιακή τούρτα (εικόνες&βίντεο)
- Μαραντζίδης κατά Βαξεβάνη: Καταθέτει μήνυση κατά του εκδότη για τους ισχυρισμούς ότι είναι σύμβουλος Βρετανικών υπηρεσιών – Στο πλευρό του καθηγητή ο Ράμμος
- Γιούρι Κοσιούκ: Ο Ουκρανός «βασιλιάς» του κοτόπουλου που εξαγοράζει τη Νιτσιάκος
- Μητσοτάκης: Τέλος Ιουνίου το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί χωρίς καμία αίτηση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook