Η Αίγυπτος αγνόησε το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Ο Σίσι όρισε θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη
Ο Αλ Σίσι υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου προς δυσμάς με τη Λιβύη
Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αφήνει εκτός διαπραγμάτευσης την Τουρκία
Η Αίγυπτος με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, γεγονός που αμφισβητεί το τουρκολυβικό μνημόνιο, μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.
Όπως αναφέρει και η Καθημερινή, «το διάταγμα Σίσι υπ’ αριθμόν 595/2022 οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα με την Τρίπολη προς δυσμάς, με βάση τη χάραξη μιας ευθείας γραμμής, η οποία νοητά κόβει ξανά το τουρκολιβυκό μνημόνιο στη μέση και αγνοεί πλήρως τις απόψεις της Αγκυρας όπως αυτές αντικατοπτρίζονται σε όλα τα κείμενα που έχουν υπογραφεί με την κυβέρνηση της Τρίπολης».
Το παραπάνω διάταγμα αφήνει ένα σημείο του χάρτη υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Ελλάδα, Λιβύη και Αίγυπτο, αφήνοντας έξω την Τουρκία, μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος σημείωνει ότι η Αίγυπτος είναι ένα σοβαρό κράτος που μετράει προσεκτικά κάθε βήμα που κάνει.
«Η στάση της Αιγύπτου ξεκάθαρα υποδηλώνει ότι για το Κάιρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό περιεχομένου και πως πιθανές οριοθετήσεις θα πρέπει να γίνουν με εντελώς διαφορετική λογική από εκείνη που επιχειρεί να επιβάλει μονομερώς η Αγκυρα» αναφέρει επίσης η Καθημερινή.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Της είπα Θεοδώρα μου, να μην πας –«Εσύ μάνα, μην ανησυχείς…», συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια (βίντεο)
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τράμπ – Ζελένσκι – Αναμένονται δηλώσεις από τους δύο ηγέτες – Δείτε Live
- Μαίρη Συνατσάκη: Ο απολογισμός για τα 41α γενέθλιά της – « Aφού εγώ είμαι το πρόβλημα, εγώ είμαι και η λύση»
- Αντρέας Γεωργίου: H τρυφερή φωτογραφία με την 4 μηνών κόρη του
- «Είχα μια καλή και παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν», λέει ο Τράμπ λίγο πριν συναντηθεί με τον Ζελένσκι
- Θυελλώδεις άνεμοι σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη – Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές – Δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων
- Σώτης Βολάνης: Μπορεί να μου έφυγαν και 600.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν το μετανιώνω (βίντεο)
- Σίσσυ Χρηστίδου: Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Κουρσεβέλ με τους γιους της – Φωτογραφίες & βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook