Κύμα αντίδρασης διαμορφώνεται στην Τουρκία μετά την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου , ο οποίος εκτός από την ποινή φυλάκισης στερήθηκε και των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Κρατώντας σημαίες και υπό τους ήχους πατριωτικής μουσικής χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του δήμιου Κωνσταντινούπολης.

Χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της καταδίκης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και την απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας που του επιβλήθηκε, με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, τον Ιούνιο του 2023.

Νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος θεωρείται ένας πιθανός ισχυρός αντίπαλος στον Ερντογάν, κάλεσε τους κατοίκους της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας να δείξουν «ενότητα και αλληλεγγύη» ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική του και των ηγετών έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων στα κεντρικά γραφεία του δήμου στις 16:00 ώρα Τουρκίας.

«Δικαιώματα, νόμος, δικαιοσύνη… Θα έρθει η μέρα που το AKP θα κληθεί να λογοδοτήσει», φώναζε το πλήθος κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, αναφερόμενο στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ.

«Η κυβέρνηση φοβάται και γι’ αυτό βγήκε μια τέτοια ετυμηγορία. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έθνος», είπε η Φιλίζ Κουμπασάρ, 56 ετών, η οποία ταξίδεψε από την πόλη Ντούζτζε, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά, για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκιση καθώς και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για εξύβριση των μελών του Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας , τους οποίους είχε αποκαλέσει «ηλίθιους» όταν αρχικά ακύρωσαν την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο , μια απόφαση που στη συνέχεια κατέπεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook