Σημαντικές πληροφορίες για το σκάνδαλο του Κατάρ έδωσε στην 10ωρη κατάθεσή του ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι ώστε να πετύχει την ευνοϊκή του μεταχείριση, αλλά και να σώσει τη σύντροφό του Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζιόρτζι παραδέχθηκε ότι υπήρξε ο «ταμίας» του κυκλώματος στην υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ, που είχε στήσει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι.

Τις κοινές οδούς όπου ευρωβουλευτές συναντώνται με ισχυρούς λομπίστες, σε κεντρικά σημεία των Βρυξελλών και πιέζουν για αποφάσεις, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερία «Τα Νέα», με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου του Κατάρ.

Με όχημα τις δεκάδες ΜΚΟ που έχουν δημιουργηθεί για ανάλογους σκοπούς, γοητευτικοί μεσήλικες όπως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, καταφέρνουν να επηρεάζουν ακόμα και σημαντικές ψηφοφορίες.

Ποταμός αποκαλύψεων ενώπιον των Βέλγων δικαστών, ο 35χρονος σύντροφος της Εύας Καϊλή, έκανε τα πάντα για να σώσει από την φυλακή την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Με σκοπό να θέσει και τον εαυτό του σε καθεστώς ευνοϊκής μεταχείρισης ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι δήλωσε μετανιωμένος και έδειξε απόλυτα συνεργάσιμος με τις δικαστικές αρχές.

Κι αφού ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα πρόσωπα και τους διαδρόμους από τους οποίους πέρασαν τα χρήματα, ζήτησε την αποφυλάκιση της αγαπημένης του. Μια τακτική που ο ιταλός μπον βιβερ ελπίζει πως θα ευνοήσει την Εύα Καϊλή, αν και οι νομικοί της σύμβουλοι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του.

Ο αρχισυντάκτης L’echo αναφέρει: «O Έλληνας δικηγόρος της δήλωσε ότι η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τα έριξε όλα στον σύντροφο της Francesco Giorgi, ο Βέλγος δικηγόρος της δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση μέχρι τώρα, είναι πάρα πολύ διακριτικός και προσεκτικός, είναι ένας δικηγόρος που ειδικεύεται στο χρηματοοικονομικό δίκαιο».

Το σίγουρο είναι ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να βγάλει εκτός κάδρου την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή. Παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι αλλά και στην βαλίτσα ήταν δικά του και η Ευα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα.

Η εν λόγω ΜΚΟ έκανε διάφορα βήματα για να φαίνεται «νόμιμη» στους κύκλους των Βρυξελλών . Αρχικά δημιουργήθηκε από πρώην ευρωβουλευτή. Επίσης στα εγκαίνια προσκάλεσαν την πρώην Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κα Μογκερίνι. Και μετά πρόσθεσαν και άλλα μεγάλα ονόματα στο διοικητικό συμβούλιο για να προσδώσουν νομιμότητα.

Η απολογία του κράτησε περίπου δέκα ώρες. Αποκάλυψε τα ονόματα εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του κατάρ, ομολόγησε ότι ο ίδιος ήταν ο ταμίας της οργάνωσης που διακινούσε τα χρήματα χρησιμοποιώντας ως σωλήνα μεταφοράς τη ΜΚΟ του Παντζέρι , ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξαν μεγάλες δωρεές προς τη συγκεκριμένη ΜΚΟ που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου: κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί.

Το «τρίγωνο» του σκανδάλου
Η La Repubblica σημειώνει ότι μια ομάδα τριών ατόμων ο Αντόνιο Παντζέρι, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και o ιταλός ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Κοτσολίνο , είχε συνεργασία με το Μαρόκο και το Κατάρ με αντάλλαγμα χρήματα.

Οι πληροφορίες των ιταλικών εφημερίδων αναφέρουν ότι στην δεκάωρη απολογία του ο Φρανσέσκο Τζιόρτζι αποκάλυψε όλες τις συμφωνίες που υπήρξαν με τις δύο χώρες και ότι ο ίδιος έπαιζε το ρόλο του διπλού «πράκτορα» του πρώην ευρωβουλευτή και μέντορά του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, στις επαφές με τις δύο χώρες. Τότε ήταν που επανέλαβε στους δικαστές:

«Η Εύα δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων. Ήμουν ο ταμίας και διακινούσα το χρήμα μέσω της ΜΚΟ του Παντσέρι».

Παιχνίδι κατάσκοπων με εμπλοκή του Μαρόκου
Τις τελευταίες ώρες, ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει και την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του σκανδάλου του Κατάρ . Όπως αναφέρει, μάλιστα, η Κοριέρε ντε λα Σερα:

«Μεταξύ του περασμένου Απριλίου και του Σεπτεμβρίου, οι δραστηριότητες του Panzeri κορυφώνονται με δύο ταξίδια που παρακολουθούνται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ στο Βέλγιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η έρευνα».

Σε ένα από αυτά τα ταξίδια ο πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ο εγκέφαλος του σκανδάλου, φέρεται να συναντήθηκε στο Μαρόκο με τον επικεφαλής των βορειοαφρικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook