Οι πρώτες αντιδράσεις του Κατάρ για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Απειλητική προειδοποίηση για την έρευνα του σκανδάλου και της παροχής φυσικού αερίου από το Κατάρ έστειλε σήμερα το πρωί αξιωματούχος της αραβικής χώρας, όπως μετέδωσε το MEGA .

Την περασμένη εβδομάδα όσο η έρευνα ήταν σε εξέλιξη οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν αποφασίσει κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ να μη έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον αποφασίστηκε το «πάγωμα» όλων των υποθέσεων  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορούν το Κατάρ. Σήμερα όμως διπλωμάτης από το Κατάρ με ανακοίνωσή του, που μεταδίδεται από γαλλικό πρακτορείο, προειδοποίησε ότι η απαγόρευση εισόδου Καταριανών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ, καθώς επίσης και την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η επιβολή τέτοιου περιορισμού που εισάγει διακρίσεις, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της Ασφάλειας, αλλά και τις συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την παγκόσμια ενεργειακή φτώχια.

Από τα πυρά δεν ξέφυγε και η κυβέρνηση του Βελγίου, λέγοντας ο διπλωμάτης του Κατάρ ότι είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με το Κατάρ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα γεγονότα.

Όπως ανέφερε ο διπλωμάτης: «Τα έθνη μας συνεργάστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και τι Κατάρ είναι ένας σημαντικός προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο».

Δείτε τα όσα μεταδόθηκαν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook