Την πιο σφοδρή χειμερινή κακοκαιρία στην ιστορία τους βιώνουν πάνω από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, καθώς ο κυκλώνας - βόμβα όπως λέγεται, έχει ματαιώσει τα σχέδια για τις γιορτές, έχει φέρει πολικές θερμοκρασίες και δυστυχώς πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του CNN οι νεκροί από την ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία που σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας τεράστια προβλήματα, έχουν φτάσει τους 37

Η εκτίμηση των αρχών είναι, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς οι αναφορές που λαμβάνουν από τα σωστικά συνεργεία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για την ταυτοποίηση τους.
Νεκροί από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί, μεταξύ άλλων, σε Κολοράντο, Κάνσας, Οκλαχόμα, Νεμπράσκα και Νέα Υόρκη ενώ θύματα, ατυχήματα και καταστροφές καταγράφει και ο Καναδάς.
Ενδεικτική της έκτασης και της έντασης της κακοκαιρίας είναι ότι έχει επηρεαστεί σχεδόν το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ βάσει των ανακοινώσεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα είναι τόσο σφοδρά ώστε θα μπορούσαν να προκληθούν κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά σε ορισμένες περιοχές για όσους είναι εκτεθειμένοι στο κρύο, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Εποχή των Παγετώνων
Η αρκτική καταιγίδα που ξεκίνησε από τον δυτικό Καναδά, πλέον σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μία άκρη ως την άλλη.

Οι περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στην κατάψυξη, με τη θερμοκρασία να έχει αγγίξει και τους -48 βαθμούς Κελσίου.

Πάνω από 700.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οι Αρχές μιλούν για περισσότερους από 23 νεκρούς.

Ο κυκλώνας – βόμβα όπως αποκαλείται, θεωρείται η πιο σφοδρή χειμερινή κακοκαιρία στην ιστορία της Αμερικής.

Τεράστια προβλήματα

Στη χώρα επικρατεί ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος, με χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις μέσα σε λίγες μόλις μέρες, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί αναγκάζονται να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για τις γιορτές.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ δίνει το στίγμα της σοβαρότητας της κατάστασης.
«Θα έλεγα, όσο δύσκολο κι αν είναι, φροντίστε να κάνετε τα σχέδια των διακοπών σας για άλλη φορά, αν δεν είστε ήδη ενωμένοι με την οικογένειά σας, επειδή η Μητέρα Φύση έχει κάνει τα πάντα εναντίον μας αυτήν τη φορά».

Δήλωσε, επίσης, ότι είναι σε επαφή με τον Λευκό Οίκο και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Πολιτείας να την κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής. «Θα περάσει στην ιστορία ως η καταστροφικότερη καταιγίδα στο Μπάφαλο. Είναι ιστορικών διαστάσεων και ακόμη είμαστε στα μισά», είπε η Χόκουλ.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και έχει ζητηθεί η βοήθεια της Εθνοφρουράς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί τους πολίτες ότι το πολικό ψύχος αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο και τους προτρέπει να παραμένουν σε κλειστούς χώρους.

Η ίδια και ίσως χειρότερη είναι η κατάσταση στον Καναδά όπου σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η κίνηση των τρένων.
Κι αν οι άνθρωποι προσπαθούν να προφυλαχθούν από τις πολικές θερμοκρασίες, οι αρκτικοί λύκοι το απολαμβάνουν στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook