Στους 46 ανέβηκαν οι νεκροί από την κακοκαιρία ή τον «κυκλώνα βόμβα» όπως λέγεται που παρέλυσε τις ΗΠΑ, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου και να παραπέμπουν στην εποχή των παγτώνων

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν φόβοι για ακόμα περισσότερους νεκρούς, όσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία στις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (18) η κυβερνήτης της οποίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχω δει όλες τις μεγάλες χειμερινές καταιγίδες των 60 τελευταίων ετών. Αυτή εδώ είναι η χειρότερη».

Σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC νεκροί από τον “κυκλώνα βόμβα” έχουν καταγραφεί σε συνολικά 12 αμερικανικές πολιτείες: Κολοράντο, Ιλινόις, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί και Ουισκόνσιν.

Η πρωτοφανής κακοκαιρία με τους παγωμένους ανέμους σάρωνε εδώ και ημέρες τις ΗΠΑ. Μπορεί το ισχυρότερο κύμα της να έχει περάσει, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εκδίδουν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες.

Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως από την κακοκαιρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τις θερμοκρασίες να είναι «πολικές».

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί δείχνουν αυτοκίνητα να γλυστράνε στον πάγο, μη μπορώντας να σταματήσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook