Επτά κρούσματα Έμπολα και τρείς θάνατοι ανακοινώθηκαν ότι εντοπίστηκαν σε περιοχή της Γουινέας την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας της χώρας (ANSS).

Αξιωματούχοι Υγείας στη νοτιοανατολική περιοχή N’Zerekore δήλωσαν ότι επτά άτομα που παρακολούθησαν την κηδεία μιας νοσοκόμας είναι ύποπτα για την ασθένεια και εμφάνισαν συμπτώματα όπως διάρροια, έμετο και αιμορραγία. Τρεις από αυτούς πέθαναν μετά την κηδεία της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το CNN .

Δεν είναι σαφές πάντως εάν η νοσοκόμα, που εργάστηκε στο τοπικό κέντρο Yγείας, πέθανε από τον Έμπολα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεσμεύτηκε για τη Γουινέα, βοηθώντας στην προμήθεια του εμβολίου Έμπολα, το οποίο βοήθησε στον έλεγχο των πρόσφατων εστιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι ομάδες του ΠΟΥ  βρίσκονται ήδη εκεί βοηθώντας στην εξασφάλιση  της πρόληψης και  του ελέγχου  των λοιμώξεων σε εγκαταστάσεις υγείας  και στην κοινότητα. Ένα κέντρο θεραπείας Ebola θα ανοίξει επίσης στην περιοχή Gouecke του N’Zerekore, όπου δηλώθηκε η επιδημία.

Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι «ένα δίκτυο περισσότερων από 700 εκπαιδευμένων εθελοντών έχει ενεργοποιηθεί ως μέρος ενός πρώτου κύματος αντίδρασης και η κυβέρνηση κάλεσε τους ανθρώπους να σεβαστούν τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης και να αναφέρουν σημάδια της νόσου στις αρχές.”

Το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Έμπολα στον κόσμο μέχρι σήμερα ξεκίνησε το 2014 στη Γουινέα και συνεχίστηκε μέχρι το 2016, εξαπλώθηκε στη γειτονική Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι μολύνθηκαν και περισσότεροι από 11.000 από αυτούς πέθαναν.

“Είναι τεράστια ανησυχία να δούμε την επανεμφάνιση του Έμπολα στη Γουινέα, μιας χώρας που έχει ήδη υποφέρει τόσο πολύ από την ασθένεια. Ωστόσο, βασιζόμενοι στην εμπειρία και την εμπειρία που δημιουργήθηκε κατά το προηγούμενο ξέσπασμα, οι ομάδες υγείας στη Γουινέα κινούνται γρήγορα,  εντοπίστε την πορεία του ιού και περιορίστε τις περαιτέρω μολύνσεις “,είπε  σε δήλωσή του ο Δρ. Ματσίντσο Μοέτι, περιφερειακός διευθυντής της ΠΟΥ για την Αφρική.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook