Το αίτημα για την άρση της ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το σκάνδαλο του Κατάρ αφορά τους ευρωβουλευτές Αντρέα Κοζολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας τους υπέβαλαν οι βελγικές δικαστικές αρχές που διερευνούν το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ και έχουν προχωρήσει ήδη στις προφυλακίσεις της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και του Αντόνιο Παντζέρι.

Ήδη η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα ξεκίνησε επείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοζολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, ύστερα από το αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών.

Τα πρώτα διαδικαστικά βήματα έχουν γίνει και η Πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 16 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, το αίτημα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI) για την υποβολή πρότασης απόφασης.

«Από την πρώτη στιγμή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει στις έρευνες. Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ατιμωρησία. Η Βουλή βρίσκεται στο πλευρό του νόμου. Η διαφθορά δεν μπορεί να περάσει και θα κάνουμε τα πάντα για να την καταπολεμήσουμε», τόνισε η Μετσόλα.

Η ίδια αναμένεται να παρουσιάσει, επίσης, τις προθέσεις της για μεταρρυθμίσεις, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των ισχυόντων κανόνων και της βελτίωσης των εσωτερικών συστημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook