Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με δεκάδες σωματοφύλακες να τον ακολουθούν για κάθε ενδεχόμενο επέστρεψε στην εξουσία ο Λούλα ντα Σίλβα για τρίτη προεδρική θητεία, έχοντας περάσει ενάμιση χρόνο στη φυλακή.

Η Βραζιλία άλλαξε και επισήμως σελίδα με την ορκωμοσία του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα- Εκατοντάδες χιλιάδες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις.

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα ορκίστηκε ενώπιον του Κογκρέσου πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο 77χρονος αριστερός πρόεδρος αποθεώθηκε από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Ο Λούλα βούρκωσε όταν μίλησε για το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών που μεγάλωσε επί του ακροδεξιού προκατόχου του Μπολσονάρου.

Έχοντας στο πλευρό του την 56χρονη σύζυγό του, ο Λούλα υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για την ενότητα του λαού, την προστασία του παρθένου δάσους του Αμαζονίου και στηλίτευσε τον Μπολσονάρου, ο οποίος προτίμησε να φύγει στη Φλόριντα παρά να του παραδώσει επίσημα την εξουσία. Τώρα μπαίνει τέλος σε ένα εφιάλτη, είπε ο Λούλα.
Kαλεσμένος στην ορκωμοσία ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αντάλλαξε απόψεις μεταξύ άλλων με τους προέδρους της Αργεντινής και της Γερμανίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε δίπλα στους πρώην προέδρους της Χιλής Λάγκος, και της Βολιβίας, Έβο Μοράλες .
«Εδώ είμαστε τρεις γενιές αριστερών: ο παππούς, ο πατέρας, και ο γιος», είπε ο Μοράλες, με τους συνομιλητές του να ξεσπούν σε γέλια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε χειραψία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook