Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν, γιος του φυλακισμένου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές μετά από μια επεισοδιακή επιχείρηση.

Η είδηση για τη σύλληψη του γιού του «Ελ Τσάπο» Οβίδιο Γκουσμάν, κυκλοφόρησε έπειτα από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, όπου εδρεύει το ομώνυμο καρτέλ, μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο.
Η σύλληψη του θυμίζει μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας όπου επικρατούν συνθήκες πολέμου πριν και μετά τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουζμάν στην πόλη του Μεξικού.
Βίντεο από κατοίκους της πόλης αλλά και άτομα των δυνάμεων ασφαλείας του Μεξικού, δείχνουν απίστευτες σκηνές, με μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας να επιχειρεί για τη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο.

Σε αυτά φαίνεται αρχική η «παρέλαση» τανκ και βαρέων οχημάτων στην Κουλιακάν, αφού ήξεραν πως δεν πάνε απλά για σύλληψη αλλά σε πόλεμο, αλλά και η στιγμή της κινηματογραφικής σύλληψης.
Μάλιστα αυτό επιβεβαιώνει και άλλο βίντεο με τους κακοποιούς της συμμορίας μέσα σε αυτοκίνητο, οι οποίοι φορούσαν μάσκες όπως αυτές της συμμορίας του Τζόκερ στο «Batman: The Dark Knight», όταν λήστευαν την τράπεζα.


Σε μια άλλη ανάρτηση, φαίνονται οι άνδρες του στρατού τη στιγμή που προσεγγίζουν το σημείο που βρίσκεται ο γιος του Ελ Τσάπο. Εκεί υπάρχουν μέλη της συμμορίας και αρχίζει η ανταλλαγή πυροβολισμών. Μάλιστα ένας στρατιωτικός κάνει… surf στα σκαλιά πυροβολώντας παράλληλα.

Η στιγμή της σύλληψης
Σε επόμενο βίντεο φαίνεται ακριβώς η στιγμής της σύλληψής του από τις δυνάμεις του στρατού. Πλέον οι στρατιωτικοί περικύκλωσαν το σπίτι και ο ίδιος βγαίνει έξω να παραδοθεί.

Άλλο βίντεο δείχνει τα αμάξια του καρτέλ να καταφτάνουν εσπευσμένα στην Κουλιακάν για να συμμετάσχουν στην μάχη, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Οβίδιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook