Ο πρίγκιπας Χάρι ήθελε η Μέγκαν στο γάμο τους να φορέσει μια τιάρα της οικογένειας Σπένσερ για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του Νταϊάνας.

Ωστόσο η βασίλισσα Ελισάβετ τους κάλεσε στο παλάτι και ζήτησε από την Μέγκαν Μαρκλ να διαλέξει μια τιάρα από τη βασιλική συλλογή.
Ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του με τίτλο Spare (Εφεδρικός) στις 10 Ιανουαρίου αποκαλύπτει όλο το παρασκήνκιο για τον πόλεμο της τιάρας ή αλλιώς το «Tiara – gate» όπως είχε γράψει τότε ο βρετανικός Τύπος.

Ο δούκας του Σάσεξ ξεκαθαρίζει πως εκείνος αλλά και η Αμερικανίδα μέλλουσα σύζυγός του επιθυμούσαν διακαώς η Μέγκαν να φορέσει στο γάμο της μια τιάρα της οικογένειας Σπένσερ, ίσως την ίδια, που είχε βάλει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα στον γάμο της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Μάλιστα, προς επίρρωση της δικής του εκδοχής ο δούκας του Σάσεξ τονίζει πως οι δύο αδελφές της Νταϊάνα είχαν προσφέρει στη Μέγκαν μια τιάρα της οικογένειάς τους. Η Μέγκαν Μαρκλ, συγκινημένη, εξιστορεί ο Χάρι, πέρασε ώρες και ώρες μαζί με την σχεδιάστρια του νυφικού της για τα δουν πώς θα ταιριάξει η τιάρα των Σπένσερ με το πέπλο του νυφικού.

Όμως, λίγες μέρες πριν τον γάμο η βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε το ζευγάρι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και πρότεινε στον εγγονό της να επιλέξει η Μέγκαν μια τιάρα από τη βασιλική συλλογή. «Ήταν ένα υπέροχο πρωινό», αναφέρει ο Χάρι για την ημέρα που μαζί με τη Μέγκαν επισκέφθηκαν τη βασίλισσα στο Μπάκιγχαμ και εκείνος για πρώτη φορά στη ζωή του μπήκε στο δωμάτιο που χρησίμευε ως ιδιωτική γκαρνταρόμπα της μονάρχη και βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην κρεβατοκάμαρά της. Μαζί τους στον χώρο, εκτός από την Ελισάβετ, ήταν η Άντζελα Κέλι και ένας ειδικός εκτιμητής κοσμημάτων, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία κάθε πολύτιμου κομματιού της βασιλικής συλλογής.

Η βασίλισσα, όπως θυμάται ο Χάρι, είχε δείξει στη Μέγκαν πέντε τιάρες με πολύτιμα πετράδια και της είχε πει: «Σου πάνε οι τιάρες». Η Μέγκαν επέλεξε την τιάρα της αρεσκείας της και η Ελισάβετ την συμβούλευσε να την δοκιμάσει μαζί με την κομμώτριά της πριν την τελετή του γάμου. Όμως, σύμφωνα πάντα με τον πρίγκιπα, όταν εκείνος τις επόμενες ημέρες προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Άντζελα Κέλι για την τιάρα, εκείνη δεν απαντούσε στα μηνύματά του. Τελικά, όταν ο Χάρι μετά από προσπάθεια την εντόπισε εκείνη του δήλωσε πως δεν είναι εφικτό το ραντεβού με τη κομμώτρια της Μέγκαν για πρόβα με την τιάρα καθώς για λόγους ασφαλείας, αν η τιάρα βγει από το παλάτι, απαιτείται να την συνοδεύουν ένας άνδρας της φρουράς και ένας αστυνομικός.

Ο Χάρι παραδέχεται πως έγινε έξαλλος με την έμπιστη βοηθό της Ελισάβετ. Όπως ο ίδιος εξηγεί, μετά από μέρες η Κέλι εμφανίστηκε ξαφνικά στο παλάτι του Κένσιγκτον και του ζήτησε να υπογράψει κάποια έγγραφα προκειμένου να δώσει στο ζευγάρι την πολύτιμη βασιλική τιάρα. «Με κοίταξε έντονα με βλέμμα που με έκανε να τρέμω. Μπορούσα να διακρίνω στο πρόσωπό της μια ξεκάθαρη προειδοποίηση. “Αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα”», γράφει ο Χάρι στην αυτοβιογραφία του. Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος με αφορμή το Tiara – gate, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει πως η επί χρόνια στενή συνεργάτιδα της βασίλισσας ήταν γνωστή στους κύκλους του παλατιού με τον προσωνύμιο «Καλάσνικοφ», λόγω του αυστηρού χαρακτήρα της. Τελικά, η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξε από την βασιλική συλλογή να φορέσει την τιάρα της βασίλισσας Μαίρης. Η βασίλισσα Μαίρη ήταν η σύζυγος του βασιλιά Γεώργιου του Ε’ και γιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Στο κέντρο της τιάρας βρίσκεται μια καρφίτσα με δέκα διαμάντια ενώ την τιάρα διακοσμούν διαμάντια διαφορετικών μεγεθών. Η βασίλισσα Μαίρη έλαβε την τιάρα ως γαμήλιο δώρο από τον κόμη του Λίνκολν το 1893. Η βασίλισσα Ελισάβετ κληρονόμησε την τιάρα το 1953 μετά τον θάνατο της γιαγιάς της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook