Kuwait Airways: Έγδυσαν τις υποψήφιες αεροσυνοδούς σε συνέντευξη για προσλήψεις
Σοκαριστικές έγιναν οι συνεντεύξεις γυναικών που ήταν υποψήφιες για αεροσυνοδοί στις αερογραμμές «Kuwait Airways», καθώς τους ζητήθηκε να γδυθούν και να μείνουν με τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια της αξιολόγηση τους στην Ισπανία!
«Αισθάνθηκα σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο», είπε μια απο τις υποψήφιες αεροσυνοδούς όταν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης από τον υπεύθυνο προσλήψεων της αεροπορικής εταιρίας της ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα της και να μείνει με τα εσώρουχα.
Το απίστευτο περιστατικό, σύμφωνα με την elDiario.es», συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου η εταιρεία «Meccti», που θεωρείται ως «το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρακτορείο πρόσληψης προσωπικού καμπίνας», διενεργούσε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων για λογαριασμό της αεροπορικής εταιρείας «Kuwait Airways».
Πολλές υποψήφιες έπρεπε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους και να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους, προκειμένου ο υπεύθυνος προσλήψεων να… ρίξει μια ματιά στο σώμα τους, για να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες για τη θέση.
Όπως ανέφερε στην «El Diario» μία από τις υποψήφιες, «η κοπέλα που ήταν η πρώτη συνεντευξιαζόμενη βγήκε με δάκρυα στα μάτια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την υποχρέωσαν να βγάλει σχεδόν όλα της τα ρούχα, εκτός από τα εσώρουχα. «Ήταν η πρώτη της συνέντευξη για δουλειά. Βγήκαν και οι άλλες και είπαν το ίδιο. Δυσκολεύτηκα να το πιστέψω, σοκαρίστηκα. Αλλά δεν υπερέβαλαν», λέει υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Μία άλλη υποψήφια αποκάλυψε ότι πολλές επίδοξες αεροσυνοδοί «κόπηκαν» γιατί είχαν ουλές, σημάδια εκ γενετής, τατουάζ, ή απλά δεν τους άρεσε το δέρμα ή το χαμόγελό τους.
Επιπλέον, τα στελέχη της Meccti έκαναν ερωτήσεις για το αν οι κοπέλες ήταν διατεθειμένες να χάσουν ή να πάρουν βάρος, ενώ απέκλεισαν όλες τις γυναίκες που φορούσαν γυαλιά και σιδεράκια στα δόντια.
Η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ενημερώθηκε για το περιστατικό που αν μη τι άλλο σοκάρει, αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα κατά της εν λόγω εταιρείας, αν και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει υποβάλει καταγγελία.
Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η εταιρεία εξέδωσε επίσημη απάντηση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η Kuwait Airways, τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία πρόσληψης πληρώματος καμπίνας που έχει χρησιμοποιήσει το 90% των αεροπορικών εταιρειών της περιοχής. Ως αεροπορική εταιρεία υψηλής αξιοπιστίας, απασχολεί άτομα από όλο τον κόσμο τα 68 χρόνια από την ίδρυσή της».
Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει, λέγοντας ότι «δεν έχει γίνει ποτέ τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον της… Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αερογραμμές Kuwait Airways δεν μπορούν να συγχωρήσουν καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο».
Ολες οι Ειδήσεις
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Θανάσης Αυγερινός: Αποχωρεί με αιχμές από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού – Καταγγέλλει «ύποπτους – φυτευτούς συμβουλάτορες» μέσα στο κόμμα
- Ο Τάσος Αρνιακός στο ACTION 24 – Η ανακοίνωση του σταθμού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook