«Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το Σάββατο και ο Μεβλούτ Τσαβούβοσογλου έδωσε την ίδια ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών,

Τη 14η Μαΐου φαίνεται πως έχει επιλέξει ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Τούρκος πρόεδρος «φωτογράφισε» στις δηλώσεις του την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη γειτονική χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο”».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν τον Ιούνιο, τονίζοντας πως μεσολαβεί ένα διάστημα πέντε μηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, σε δηλώσεις του το Σάββατο, δεν αρκέστηκε μνα «φωτογραφίσει» την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά μίλησε συγκεκριμένα για τις 14 Μαΐου: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον υποψήφιό της για την προεδρία, παρ’ ότι όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Κιλιντσντάρογλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook