Στους 25ανέρχονται οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό της πολυκατοικίας στην Ουκρανία ενώ οι αγνοούμενοι είναι 43 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό .

Όλη τη νύχτα ερευνούσαν οι διασώστες για επιζώντες στα ερείπια της πολυκατοικίας που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο χθες στον πόλη Ντριπνό της Ουκρανίας.

Ήταν μία μετά τα μεσάνυχτα όταν ακούστηκε μια γυναικεία φωνή κάτω από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας να καλεί σε βοήθεια. Όλοι έκαναν ησυχία προσπαθώντας να εντοπίσουν από ποιο σημείο ακούγεται η φωνή.

Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη λίγο πριν από το μεσημέρι, μετά από 10 ώρες εντατικών προσπαθειών από τους διασώστες.

Όμως δεν είχαν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας την ίδια τύχη. 25 σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους ένα παιδί. 73 τραυματίσθηκαν, ενώ αγνοούνται 43 άμαχοι σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. 13 από τους τραυματίες είναι παιδιά.

Η πολυκατοικία χτυπήθηκε στο κέντρο της στη διάρκεια μιας από τις χειρότερες πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων με στόχο τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Το ρωσικό επιτελείο επιμένει ότι καταστράφηκαν όλοι οι στόχοι, η ουκρανική πλευρά παραδέχεται ότι υπήρξαν σημαντικές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο όμως δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία κατά πάγια πρακτική, για να μην πληροφορηθεί ο εχθρός τα ακριβή αποτελέσματα των επιθέσεων.

Και ενώ συνεχίζονται οι μάχες στο Σολεντάρ και τα άλλα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας, τρεις Ρώσοι επίστρατοι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίσθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο ρωσικό έδαφος. Ρωσικά μέσα αποδίδουν την έκρηξη σε λάθος ενός στρατιώτη κατά την εκπαίδευση με χειροβομβίδα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook