Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει ουδέτερο φύλο και απέρριψε το αίτημα ενός 70χρονου από τη Γαλλία που ζητά εδώ και 8 χρόνια να εγγραφεί στο πιστοποιητικό γέννησης του «ουδέτερο» φύλο αντί για «αρσενικό».

Το αίτημα του 70χρονου που διεκδικεί «ουδέτερο φύλλο» βασίζεται στο γεγονός ότι έχει γεννηθεί χωρίς ανδρικά ή γυναικεία σεξουαλικά όργανα άρα ότι είναι μεταξύ των δύο φύλων.

Ο 70χρονος είχε προσφύγει σε δικαστήριο της Γαλλίας για την αλλαγή στο πιστοποιητικό γέννησής του, που απέρριψε το αίτημα του .

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε το γαλλικό κράτος στις 31 Ιανουαρίου.
Ο 70χρονος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την απόρριψη των αιτήσεων από τα γαλλικά Δικαστήρια όλων βαθμών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει στην απόφασή του ότι αναγνωρίζει τον πόνο αυτού του ανθρώπου αλλά θεωρεί ότι η Γαλλία θα αποφασίσει «με το δικό της ρυθμό» αν και ποτέ θα επιλέξει να προσθέσει ένα τρίτο φύλο στα επίσημα έγγραφά της.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανία, η Ινδία, η Αυστραλία, το Νεπάλ και η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίζουν τρίτο «ουδέτερο» φύλο. Σε αυτό το σημείο, ο 70χρονος σκέφτεται να κάνει έφεση στην ανώτατη βαθμίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook