Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls οι «μονομάχοι» των προεδρικών εκλογών στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Σύμφωνα με όλα τα exit polls που έγιναν αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών στις 6 το απόγευμα σαφές προβάδισμα έχει ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, και ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με τρίτο τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με τα exit polls, o Nίκος Χριστοδουλίδης κινείται σε ποσοστό από 30 ως 35%. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από 26 ως 30% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου 24,5 ως 29%.

Δείτε τα exit polls του ΣΙΓΜΑ, του Alpha Κύπρου, του ANT1 του ΡΙΚ και του Omega

Ομαλά ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν κανονικά στις 18:00 το απόγευμα.

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 730 Τουρκοκύπριοι.

Επιπλέον, 240 εγκλωβισμένοι έχουν δικαίωμα ψήφου, με 47 εξ΄ αυτών να κατανέμονται στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας και 193 στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να το γνωρίζουμε γύρω στις 8 με 8.30 το βράδυ της Κυριακής αν και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση στην εισαγωγή των αποτελεσμάτων στο μηχανογραφικό σύστημα.

Δείτε τα αποτελέσματα στο 40%

Η τελική προσέλευση στις προεδρικές εκλογές του 2023 ανήλθε στο 72%, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, δηλαδή στα ίδια περίπου ποσοστά με τις εκλογές του 2018.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η τελική προσέλευση στις κάλπες ανήλθε στο 72% σε σχέση με 71,9% στις προεδρικές εκλογές του 2018 και 65,7% στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Όπως είπε, 402.022 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Τα ποσοστά ψηφισάντων ανά επαρχία είναι 72,9% για τη Λευκωσία, 68,9% για τη Λεμεσό, 72,8% για την Αμμόχωστο, 72,4% για τη Λάρνακα, 75,5% για την Πάφο και 73,8% για το εξωτερικό.

Πηγή: sigmalive.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook