Πανικός στην Τουρκία με το νέο μετασεισμό των 7,7 Ρίχτερ την ώρα που η χώρα θρηνεί πάνω από 1200 νεκρούς και τα σωστικά συνεργεία δίνουν αγώνα για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους, από τον πρώτο φονικό σεισμό των 7,8.

Νέος, ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,7 Ρίχτερ, έπληξε το κεντρικό τμήμα της Τουρκίας στις 12.23 (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός σημειώθηκε 67 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς και είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων, πρόσθεσε το EMSC. Ακολούθησε λίγο αργότερα νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ. Μετά τις νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις, επικράτησε πανικός.

Πρόκειται για το χειρότερο σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία από το 1933, αναφέρουν Τούρκοι.
Πάνω από 1.232 είναι οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γκαζιαντέπ ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό έφτασαν τους 912. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι 2.818 κτήρια κατέρρευσαν στο σεισμό, ενώ έχουν τραυματιστεί 5.385 Τούρκοι πολίτες. 2.470 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια.

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για ορισμένες περιοχές της Τουρκίας
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε νωρίτερα πως ανησυχεί για περιοχές της Τουρκίας από τις οποίες δεν έχουν υπάρξει νεότερα ύστερα από τη φονική σεισμική δόνηση που έπληξε τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Οι εθνικές αρχές θα επικεντρωθούν στην έρευνα και διάσωση αυτή τη στιγμή», ανέφερε εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε δήλωση στο Reuters. «Στη συνέχεια, αναμένουμε αυξημένη ανάγκη για τη φροντίδα των τραυματιών και τη στήριξη του συνολικού συστήματος υγείας στις πληγείσες περιοχές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook