Το μεγαλείο της γέννας μέσα στα συντρίμμια του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία και πόλεις της Συρίας.

Μια έγκυος γυναίκα από το Χαλέπι της Συρίας γέννησε εγκλωβισμένη μέσα στα συντρίμια που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός ένα κοριτσάκι. Οι διασώστες ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα, ενώ το μωρό ήταν ζωντανό και ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο.

Στο βίντεο που ανάρτησε δημοσιογράφος στο twitter διακρίνεται ένας άνδρας να κρατά το νεογέννητο και να το μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

Μία ομάδα διασωστών εντόπισε ζωντανό νεογέννητο βρέφος το οποίο ήταν ακόμη ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του. Το κοριτσάκι είναι το μοναδικό μέλος οικογένειας που επέζησε μετά τον φονικό σεισμό. Η οικογένεια ζούσε σε μία τετραώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε σαν «χάρτινος» πύργος από τον σεισμό. Οι διασώστες αρχικά εντόπισαν τον νεκρό πατέρα του βρέφους, τον Αμπντάλα Μλεϊχάν, στη τη μητέρα του Άαφρα και άλλους συγγενείς.

«Αναζητούσαμε τον Αμπού Ρουντάινα και την οικογένειά του, αρχικά βρήκαμε την αδελφή του, στη συνέχεια τη σύζυγό του, στη συνέχεια τον Αμπού Ρουντάινα. Βρίσκονταν όλοι ο ένας κοντά στον άλλο», εξήγησε ένας στενός φίλος της οικογένειας ο Χαλίλ Σαουάντι. «Στη συνέχεια ακούσαμε έναν ήχο όταν σκάβαμε, τραβήξαμε τα χώματα και βρήκαμε αυτή τη μικρή, δόξα τω Θεώ», πρόσθεσε. Το βρέφος ήταν ακόμη ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του. «Τον κόψαμε και ο εξάδελφός μου μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο», συνέχισε ο Σαουάντι.

Στη Συρία που θρηνεί 1600 νεκρούς μέχρι τώρα, εκατοντάδες είναι οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια των κτιρίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook