Στη μάχη του απεγκλωβισμού των ανθρώπων που είναι θαμμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που έπεσαν μετά το φονικό σεισμό έχουν ριχτεί οι Έλληνες της ΕΚΑΜ στην Τουρκία.

Η ελληνική αποστολή της ΕΚΑΜ που βρίσκεται στην επαρχία Χάταϊ βόρεια της πόλης της Αντιόχειας, στην Τουρκία, επιχειρεί από το πρωί για τη διάσωση των εγλωβισμένων ανθρώπων κάτω από τους τόνους των τσιμέντων που τους καταπλάκωσαν κι έχει καταφέρει να κάνει μικρά θαύματα.

Από σήμερα το πρωί η ΕΜΑΚ έχει ξεκινήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ψάχνοντας για εγκλωβισμένους από τον καταστροφικό σεισμό.

Σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πραγματικά συγκινητικές… Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν μετά από πολλές ώρες να απεγκλωβίσουν ένα ακόμη κοριτσάκι από τα συντρίμμια. Μάλιστα οι γονείς του 11χρονου κοριτσιού χτυπούσαν την πλάτη των ανθρώπων της ΕΜΑΚ για να τους ευχαριστήσουν.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών. Επίσης ανέσυραν νεκρό ένα ανήλικο κορίτσι.

Πρόκειται για έναν 50χρονο πατέρα που ανασύρθηκε ζωντανός, όμως, νεκρές ήταν ήδη, από την ώρα που έφτασαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, η μητέρα και η μία κόρη, την οποία κρατούσε στην αγκαλιά της η 7χρονη αδελφή της, η Φατμά.

Δείτε εδώ τα βίντεο από τις διασώσεις των ανθρώπων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook