Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα, δεύτερη μέρα από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία αυξήθηκε σε πάνω από 11.200 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μετέβη στο Καχραμανμαράς, επίκεντρο του σεισμού, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με το Associated Press η AFAD είχε λάβει 11.342 αναφορές για κατάρρευση κτηρίων, αλλά μόνο 5.775 από αυτές τις αναφορές έχουν επιβεβαιωθεί.

Περίπου 55 ελικόπτερα είχαν πραγματοποιήσει 154 εξόδους για τη μεταφορά βοήθειας έκτακτης ανάγκης και περίπου 85 φορτηγά μοίραζαν τρόφιμα.

Έκκληση από την Συρία για διεθνή βοήθεια
Τα Λευκά Κράνη, οι διασώστες στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες στη Συρία, απηύθυναν σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αποστείλει ομάδες για να τους βοηθήσει στη μάχη τους με τον χρόνο για να σώσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια από τον φονικό σεισμό.

“Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους αμάχους που είναι θύματα. Πρέπει διεθνείς ομάδες διάσωσης να εισέλθουν στις περιοχές μας”, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος των Λευκών Κρανών Μοχάμαντ Αλ Σέβλι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook