Εντοπίστηκε και τέταρτο παιδί ζωντανό από τους Έλληνες διασώστες της ΕΚΑΜ στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην πόλη Χατάι της Τουρκίας .

Οι δραματικές προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών στην Τουρκία διακόπτονται από τους συνεχείς ισχυρούς μετασεισμούς., την ώρα που καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ενός ακόμη παιδιού που εντοπίστηκε ζωντανό στα ερείπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Έλληνες διασώστες αντίκρισαν μια σκηνή που τους έχει συγκλονίσει, καθώς το παιδάκι βρίσκεται κάτω από το σώμα της μητέρας του, που δεν έχει σημεία ζωής και η οποία πιθανότατα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της, όταν η πλάκα του σπιτιού έπεσε πάνω τους.
Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας έχουν εγκλωβίσει το πόδι του παιδιού και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν.

Τις προσπάθειες διέκοψε όμως ένας ισχυρός μετασεισμός που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων τής ομάδας, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.
Ωστόσο η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για το παιδί, το οποίο επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

«Η ιδέα του να μένεις έστω κι ένα λεπτό κάτω από δύο μέτρα χώμα μέχρι να έρθουν να σε απεγκλωβίσουν είναι τρομακτική. Ακόμα και για μένα που είμαι επαγγελματίας», δήλωσε ο Ιωάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, η ελληνική ΕΜΑΚ έβγαλε ζωντανό από τα συντρίμμια ένα 15χρονο αγόρι. Προσπαθούσαν να το απεγκλωβίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και τελικά τα κατάφεραν τα ξημερώματα.

Πριν το 15χρονο αγόρι όμως, είχαν σώσει ένα 9χρονο κοριτσάκι. Το μεταφέρουν πάνω σε φορείο με διπλές κουβέρτες για να αντέξει το κρύο. Ο απεγκλωβισμός επετεύχθη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Συνολικά, η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην επαρχία Χατάι έχει διασώσει τέσσερα άτομα, ένα 15χρονο αγόρι, έναν 50χρονο και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών, ενώ νεκρούς ανέσυραν 2 ανήλικα κορίτσια και έναν άνδρα 40 ετών.
Σκάβουν μέσα στα χώματα πόντο – πόντο. Οι κινήσεις τους χειρουργικές για να μην γίνουν φθορές και νέες καταρρεύσεις στα υποστυλώματα. Κρατούν νεκρική σιγή για να ακούσουν τις φωνές των εγκλωβισμένων ατόμων.

«Η δουλειά των ανθρώπων μας εκεί είναι 24/7. Κάποιοι ξεκουράζονται, κάποιοι επιχειρούν κι αυτό γίνεται συνέχεια», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις